Alege lustrele potrivite pentru fiecare incapere! Iata cum!

Iluminarea corecta a unei locuinte poate face diferenta dintre o stare de spirit "incarcata" si confort functional si vizual optim. Pentru a te putea bucura de atmosfera ideala, alegerea corpurilor de iluminat este deosebit de importanta pentru fiecare incapere in parte. Tocmai de aceea, in randurile ce urmeaza, vei putea descoperi cateva recomandari de mare ajutor in alegerea corpurilor destinate iluminatului general, si anume lustrele. Astfel, pentru a putea gasi modelul perfect pentru fiecare camera, va trebui sa ai in vedere cateva criterii esentiale. 

Dimensiunea 
Marimea lustrei pe care o alegi trebuie sa fie pusa in balanta alaturi de dimensiunile incaperii, locul in care o montezi si dispunerea pieselor de mobilier din camera respectiva. Ca regula generala, insa, distanta de la partea de jos a lustrei pana la orice piesa de mobilier din camera trebuie sa depaseasca 80 de centimetri pentru a asigura conditiile optime de folosire si o atmosfera placuta. 

Designul 
Dat fiind faptul ca cele mai multe lustre sunt nu numai corpuri de iluminat, ci si elemente decorative ale camerei, aspectul lustrei in sine este un considerent deosebit de important in alegerea modelului potrivit. Astfel, in functie de stilul pentru care optezi, vei avea la dispozitie game cu diferite forme (geometrice, organice, complexe), materiale (lemn, sticla, metal, plastic, stofa), finisaje (antichizat, lucios, mat, sablat) si culori (puternice, neutre,  contrastante). 

Numarul de becuri si puterea acestora 
Fiindca va asigura iluminatul general, lumina unei lustre va acoperi circa 75% din necesarul camerei, motiv pentru care va trebui sa alegi numarul de becuri in functie de dimensiunile incaperii. Ai la dispozitie mai multe variante de surse, printre care clasicul bec incandescent sau noile becuri LED, asadar ai putea sa te orientezi dupa numarul de lumeni oferit de fiecare bec, nu de puterea acestuia (masurata in W).  

Daca planifici o redecorare a casei tale, atunci intra pe eOrion.ro si descopera o gama deosebit de diversificata de lustre, candelabre, lampadare si alte tipuri de corpuri de iluminat la preturi speciale! Iata cateva exemple: 

Lustra Altea 
Aceasta gama de lustre cromate se integreaza cu mare usurinta in interioarele moderne, iar forma simpla data de bratele arcuite in plan vertical si abajururile sferice duble realizata din sticla transparenta la exterior si mata la interior sunt elementele care vor atrage atentia oricui. Lumina este dispersata uniform prin abajururi, iar o astfel de lustra poate fi montata in sufragerie, living, dormitor, bucatarie sau holuri, asigurand un efect aparte. 

Lustra Indra
Finisajul wenge ruginiu al acestei lustre se potriveste de minune cu interioarele clasice, rustice sau moderne, ca un element de contrast. Aspectul robust este dat de metalul (otel) de buna calitate utilizat, de incadrarea verticala a suportului de prindere cu tije arcuite si de abajururile din sticla tip alabastru prevazute cu inele metalice. Se poate amplasa fie de sine-statatoare, fie impreuna cu alte corpuri de iluminat din aceeasi colectie in sufragerie, living, dormitor, bucatarie sau holuri.

Lustra Sona
Colectia Sona este ampla, cuprinzand lustre si plafoniere cu una, doua, trei si patru surse,, finisate wenge si crom sau alama lustruita si auriu, fiind una dintre cele mai bune variante pentru iluminatul apartamentelor datorita inaltimii. In plus, acest tip de lustre se integreaza usor atat in living sau sufragerie, cat si in bucatarie sau in camera copilului. Designul este elegant si modern, insa discret, senzatie data de robustetea lui, de culorile wenge si crom si abajururile din sticla mata groasa cu benzi ondulate transparente.

lustre