Afacerea cu torturi de casă poate fi profitabilă?

Prăjiturile și torturile sunt nelipsite de la aniversări, nunți, botezuri sau alte ocazii. Inovația permanentă a făcut ca domeniul cofetar să se dezvolte foarte mult în ultimii ani, iar profesioniștii din domeniu să devină tot mai creativi, astfel încât nu doar gustul să conteze, cât mai ales estetica dulciurilor.


Dacă ești pasionată de domeniul cofetar sau vrei să te axezi pe un singur sortiment de dulciuri, cum ar fi torturile, am făcut o listă de informații utile, care să te ajute în tot acest proces. 

Stabilește-ți publicul-țintă

În orice tip de afacere este important să îți stabilești publicul țintă. În cazul unei afaceri cu torturi, spre exemplu, este important să identifici nevoile clienților. Apoi creează un plan de afaceri care să se plieze dorințelor lor. 


La mare căutare sunt prăjiturile organice sau vegane, cu migdale, nuci și semințe, precum și torturile de nuntă spectaculoase, cu detalii, create folosind un dozator de frișcă cu gaz ilariant sau funny gas. La fel de apreciate sunt și dulciurile fără gluten sau create din ingrediente de calitate premium, cu preț pe măsură.

Locație sau comenzi online?

Indiferent dacă vrei să îți deschizi o locație sau să vinzi exclusiv prin recomandări sau online, prețul trebuie să reflecte calitatea materiilor prime folosite și timpul de lucru. Este mai avantajos pentru tine să-ți creezi un laborator de cofetărie acasă, dar ține cont că trebuie să respecți o serie de norme sanitare și juridice.

Abilitățile și experiențele care te vor ajuta să ai succes 

Domeniul cofetar este un domeniu în plină ascensiune, de aceea este important să investești în pasiunea ta, prin cursuri de specialitate. Fiind o piață extrem de competitivă, este important să alegi un cofetar și un decorator cu simț estetic dezvoltat, care să conlucreze pentru a crea un tort delicios și extrem de atrăgător.


Este foarte important să ai capacitatea naturală de a amesteca gusturi și texturi, astfel încât să îți lărgești gama de produse. Este recomandat ca înainte să începi o astfel de afacere, să petreci timp pentru a vedea dacă pasiunea se poate concretiza în produse de calitate și dacă ești pregătită pentru provocarile pe care le oferă acest tip de afacere.

În ce trebuie să investești pentru început?

La început de drum, mulți cofetari își amenajează un spațiu de creație acasă. În cazul acesta, costurile sunt mult mai mici decât dacă ai deschide propriul laborator. Dacă optezi pentru deschiderea unei locații, trebuie să iei în seamă următoarele:

  • Licența de funcționare – costurile variază.
  • Asigurare.
  • Ingrediente – pentru a asigura calitatea și pentru a economisi bani, ingredientele trebuie să fie achizitionate pe baza necesităților.
  • Frigidere – pentru a păstra produsele și ingredientele proaspete la o temperatură optimă este necesar să investești în mai multe frigidere, dar și în vitrine frigorifice.
  • Materiale de ambalare a torturilor – acestea trebuie sa fie personalizate cu numele afacerii.