Aerotravel anunță că din 1 noiembrie turiștii români se pot îmbarca pe navele de croazieră Aceștia beneficiază de condiții de rezervare flexibile, adaptate contextului actual



Aerotravel, prin agenția organizatoare CruiseHub, redeschide sezonul croazierelor pentru turiștii din România, cu condiții de rezervare flexibile pentru croazierele cu date de operare care încep din 1 noiembrie 2020.





Croazierele, operate de MSC Cruises în Marea Mediterană, vor include pe itinerariul lor porturi din Italia, Spania, Franța și Malta. Tarifele încep de la 229€/persoană și includ 6 nopți de cazare în cabină interioară, pensiune completă și un plan variat de activități la bordul navei de croazieră (teatru, fitness, piscine, muzică live). Prețul nu include transportul aerian, asigurările medicale, excursiile la țărm, taxa de serviciu (10€/persoană/zi) și nici taxele portuare (120€/persoană).

Suntem bucuroși că, după o pauză semnificativă, vom putea oferi din nou croaziere turiștilor români, în condiții de siguranță sanitară sporită și bucurandu-se de aceeași experiență la bord. În prezent oferim itinerariile MSC, aceștia fiind primii care vor permite îmbarcarea cetățenilor români începând cu 1 noiembrie 2020. Un aspect pe care vreau sa îl subliniez, ține de condițiile de rezervare asociate acestui produs turistic, adaptate situatiei curente și care presupun posibilitatea modificării datei de îmbarcare cu până la 15 zile înainte de plecare”, a declarat Antonio Nițu, Directorul General al Grupului Aerotravel. ”Îmi exprim speranță că, în câteva luni, și celelalte linii de croaziere care deja operează vor redeschide îmbarcările pentru cetățenii români, dacă situația sanitară se va stabiliza, iar Aerotravel, prin compania sa specializata, CruiseHub, va putea oferi noi itinerarii și experiențe interesante clienților, în croaziere maritime și fluviale”, a completat Antonio Nițu.

MSC Cruises a reluat croazierele pe 16 august 2020 pentru pasagerii din zona Schengen, cu MSC Grandiosa și MSC Magnifica, în timp ce Costa Cruises va reporni croazierele cu Costa Delizosa și Costa Diadema, cu prima plecare pe 6 septembrie 2020. Pentru început, din motive de siguranță, Costa Cruises va îmbarca doar cetățeni italieni, iar navele vor ancora doar în porturi din Peninsula Italică, urmând ca, ulterior, să își extindă progresiv operațiunile.

Intelegem preferința unora dintre clienții nostri, pentru destinații apropiate de Romania. Acestora (și nu numai) le răspundem printr-o ofertă nouă în portofoliul nostru: croazierele fluviale în Europa.Companiile de croaziere fluviale și Lüftner au reînceput operarea din această vară, cu itinerarii pe Dunăre, Rin, Duero, Main, Rhône și Sena. A-Rosa vă propune să descoperiți destinații celebre precum Viena, Budapesta, Bratislava, Amsterdam, Rotterdam, Porto, iar Lüftner vă încântă cu Strasbourg, Köln, Koblenz, Basel, Paris, Rouen sau Le Havre. Croaziera fluvială este cel mai plăcut mod de a descoperi frumusețea și cultura continentului european, dar și de a exersa pasiunile în croaziere tematice, precum cele dedicate de Lüftner golfului, cu itinerarii pe Sena și pe Dunăre. O croazieră fluvială are tarife pornind de la 775€/pers. și include 5 nopți de cazare la bordul navei cu pensiune completă, vinuri renumite la cină, cafea și ceai 24 h, cină de bun venit, program de divertisment la bord și toate taxele. Pasagerii se vor îmbarca pe 29.10.2020 și vor naviga pe itinerariul: Köln, Cochem, Koblenz, Mannheim, Strasbourg, Basel. În prezent, Lüftner îmbarcă cetățeni români, dar cu respectarea condițiilor de intrare în țara din care se face îmbarcarea.

A-Rosa

Spre deosebire de croazierele maritime, cele fluviale oferă pasagerilor o permanentă experiență vizuală încântătoare, fie că este vorba de sate pitorești, orașe medievale, capitale europene, cetăți fortificate și palate, păduri bogate sau văi cu viță-de-vie.

Croaziera este cea mai completă vacanță, care include un evantai bogat de experiențe: o destinație nouă în fiecare zi, fără disconfortul nesfârșitelor ore de zbor, al transferurilor chinuitoare și al bagajelor care trebuie iarăși făcute; cazare în cabine confortabile și elegante, cu servicii de curățenie excelente; artă culinară desăvârșită, în restaurante de tip bufet și à la carte, cu meniu variat; serviciu excepțional la bord, asigurat de personal capabil să răspundă oricărei solicitări; un program variat de divertisment pentru adulți și copii (spectacole de teatru, concerte de muzică live, ateliere de artă culinară sau degustări de vinuri, clase de dans, artă sau astronomie).

În același timp, fiecare pasager își poate personaliza croaziera, în funcție de preferințe și stil de viață, adăugând pachete opționale care fac din această vacanță o experiență cu adevărat memorabilă: pachete de băuturi, pachete Spa, excursii opționale și conexiune la internet. Turiștii care aleg o croazieră în grup organizat vor beneficia de confort all inclusive, adică și zborurile cu avionul și transferurile aeroport - port - aeroport, asistență turistică în limba română și includerea tuturor taxelor.



Protocolul de siguranță și sănătate la bordul navelor de croazieră

Înainte de a reîncepe operarea croazierelor, MSC Cruises, Costa Cruises, A-Rosa și Lüftner au luat măsuri de siguranță sanitară sporite, pentru a proteja pasagerii, echipajul și comunitățile locale pe care navele le vizitează. (Chiar și companiile care nu au reluat operațiunile elaborează în prezent norme de siguranță sanitară la bord: Royal Caribbean, Celebrity Cruises, Azamara, NCL, Holland America Line, Silversea).

Procedură mai sigură de îmbarcare

Noua procedură se bazează pe check-in online, iar îmbarcarea se face pe intervale orare dedicate unui număr limitat de pasageri, pentru a elimina pe cât posibil contactul fizic și aglomerația. Măsurile de protecție a sănătății din terminalul de croazieră vor îndeplini aceleași standarde ridicate ca și cele de la bord.

Verificarea stării de sănătate a tuturor pasagerilor

Înainte de îmbarcare, pasagerilor MSC Cruises li se va verifica temperatura corporală, apoi vor completa un chestionar de sănătate și vor efectua un test COVID-19. Persoanelor testate pozitiv sau care prezintă simptome nu li se va permite îmbarcarea. Pasagerii care provin din țări cu risc ridicat vor trebui să prezinte obligatoriu un test molecular RT-PCR cu rezultat negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de îmbarcare. Tot echipajul navei va fi testat de COVID-19 înainte de îmbarcare și în mod regulat pe perioada contractului lor. Pasagerii celorlalte companii de croazieră vor fi supuși unei verificări generale a stării de sănătate, inclusiv a temperaturii corporale. Și Costa Cruises va realiza testarea tuturor pasagerilor înainte de îmbarcare.

Măsuri riguroase de igienizare și curățenie

MSC Cruises asigură pasagerii că suprafețele de pe nave vor fi curățate și igienizate cu dezinfectanți de uz clinic, iar aerul din interior va fi dezinfectat cu lămpi UVC, care ucid 99.7% din microbi. Cabinele vor fi curățate zilnic, acordându-se atenție zonelor care sunt atinse în mod frecvent. Va fi mărită frecvența curățeniei și dezinfectării navei, cu accent pe zonele intens circulate. În locurile în care distanțarea socială nu este posibilă (d.ex.: lifturi), pasagerii vor trebui să poarte mască. Zilnic, în cabina fiecărui pasager vor fi lăsate măști noi; acestea vor fi disponibile și în alte zone ale navei. Costa Cruises impune purtarea măștilor de protecție la bord, iar Lüftner plasează distribuitoare de gel dezinfectant în zonele principale ale navei. Aerul de la bord are o calitate foarte bună, datorită noilor filtre de înaltă eficiență. Și pasagerii A-Rosa au această obligație, mai puțin atunci când iau masa sau sunt prezenți în spații deschise. Aerul condiționat este curat, fiind procesat de unități individuale.

Distanțare fizică

La MSC Cruises, distanțarea fizica va fi realizată prin reducera numărului de pasageri la maxim 70% din capacitatea navei, astfel încât fiecărui pasager să îi revină aproximativ 10 m². Activitățile vor fi modificate pentru a se adresa unor grupuri mai mici, iar sălile de evenimente vor funcționa la capacitate redusă. Și Costa Cruises a redus numărul pasagerilor care se pot îmbarca la bord și a remodelat zonele comune pentru a permite distanțarea. La bordul Lüftner și A-Rosa se respectă distanța de 1,5 m față de alte persoane și au fost realizate marcaje pentru a respecta cu ușurință această regulă.

Excursii la țărm în condiții speciale

Oaspeții MSC Cruises se vor putea bucura de diferitele destinații în care acostează nava doar prin intermediul excursiilor organizate de MSC Cruises. În acest mod, compania se asigură că fiecare punct din programul de la țărm respectă standardele de sănătate și igienă adecvate. Deși Costa recomandă propriile excursii la țărm, din aceleași motive de siguranță, permite, totuși, și deplasările independente. În organizarea excursiilor la țărm, Lüftner va respecta reglementările locale referitoare la dimensiunea grupurilor organizate și a protecției anti-Covid.

Servicii medicale complexe

Serviciile medicale de la bordul MSC Cruises sunt oferite de personal calificat, care are la dispoziție echipamentul necesar pentru testarea, evaluarea și tratarea suspecților de COVID-19. Pasagerii suspecți de Covid-19 și contacții acestora vor fi izolați în cabine speciale. Orice pasager cu simptome de Covid-19 va fi tratat gratuit la bord în Centrul Medical. Fiecare navă Costa are un centru medical modern și complet echipat, deservit de medici cu experiență, pregătiți să răspundă oricărui caz suspect de nou coronavirus.

Monitorizare continuă a sănătății pe perioada croazierei

Atât oaspeților, cât și echipajului li se va măsura zilnic temperatura, precum și în momentul în care se întorc din excursii la țărm sau la trecerea prin stațiile de monitorizare special amenajate pe navă.

Plan de intervenție în caz de urgență

Daca este identificat un caz suspect de Covid-19, MSC activează planul de urgență și comunică autorităților naționale de sănătate. Cazul suspect și contacții direcți vor intra în izolare și vor fi debarcați în siguranță și în concordanță cu reglementările guvernamentale locale. Daca un pasager de la bordul Lüftner va prezenta simptome de Covid-19, acesta va fi izolat și testat, urmând a notifica autoritățile sanitare locale cu privire la situația epidemiologică.



***



Despre CruiseHub


CruiseHub este expresia pasiunii pentru croaziere, pe toate fluviile, mările și oceanele lumii. CruieHub, parte a Grupului Aerotravel, este agenția organizatoare specializată în croaziere și își desfășoară activitatea printr-o rețea națională de peste 500 de agenții partenere din România.


CruiseHub oferă croazierele celor mai importante companii de profil la nivel global, printre care se numără MSC Cruises, Costa Cruises, Norwegian Cruise Line, Silversea, Royal Caribbean, Celebrity Cruises, Azamara, Holand America Line, Arosa și Lüftner. Grație acestor colaborări, atât agențiile partenere și pasagerii au acces la sute de itinerarii și destinații inedite din întreaga lume, precum și la o experiență desăvârșită la bordul navei de croazieră. CruiseHub oferă croaziere individuale, pachete pentru grupuri organizate, dar și evenimente corporate destinate companiilor, organizate la bordul navelor de croazieră.


Grație experienței de peste 10 ani în croaziere, specialiștii CruiseHub pot configura itinerariul ideal, asigurând zborurile de avion, transferurile aeroport - port - aeroport, precum și excursiile optionale la țărm, pentru ca fiecare pasager să trăiască o experiență memorabilă la bordul navei de croazieră!



Despre Aerotravel

Fondat în toamna anului 1997, Aerotravel a devenit una dintre cele mai puternice agenții de turism din România, care oferă atât companiilor, cât și turiștilor individuali un portofoliu complet de produse și servicii.

În prezent, Grupul Aerotravel include Aerotravel, adică rețeaua națională specializată în turismul de afaceri și evenimente corporate care comunică prin intermediul brand-ului Travel Leaders Romania și www.aerotravelcorporate.ro, Fabrica de Vacanțe, care oferă pachete turistice în orice destinație prin intermediul agențiilor de stradă și al platformei www.fabricadevacante.ro, precum și turoperatorii CruiseHub, care propune croaziere pe toate mările și oceanele lumii, și AeroVacanțe, agenția organizatoare de sejururi în Skiathos, Italia, Caraibe și Asia.

Aerotravel este una dintre cele mai importante companii de management al călătoriilor din România, care oferă servicii de business travel și M.I.C.E. (evenimente corporate) organizațiilor private locale și regionale. Aerotravel furnizează soluții complexe de călătorii de afaceri, bazându-se pe expertiza a peste 110 specialiști în turism și 8 agenții proprii, cu o prezență consistentă la nivel național. Datorită accesului la furnizori globali de servicii turistice și parteneriatului cu Travel Leaders, Aerotravel are capacitatea de a oferi soluții de business travel și M.I.C.E. (Meetings, Incentives, Conferences, Events) în orice colț al lumii, la standarde de calitate înaltă.



Pentru mai multe informații:
Adriana Șerban
Director Marketing Aerotravel
+40 730 990 113
adriana.serban@aerotravel.ro



Aerotravel CruiseHub croaziera MSC Cruises Marea Mediterana MSC Grandiosa Msc Magnifica Costa Cruises Costa Delizosa Costa Diadema A-Rosa Lüftner croaziere pe Dunare