A inceput ultima etapa de transmitere a invitatiilor de participare la proiectul national “Absolven



In aceasta ultima etapa, invitatiile transmise sunt atat mesaje de reamintire, prin care absolventii sunt rugati sa raspunda la intrebarile dintr-un chestionar on-line cat si scrisori insotite de chestionarul tiparit, pentru cei care nu au acces la internet sau au ales aceasta varianta de participare.

Invitatiile de participare sunt transmise absolventilor de studii universitare de licenta, promotiile 2005 si 2009, atat prin posta cat si prin e-mail, si sunt adresate acelor absolventi care inca nu au accesat chestionarul electronic.

Pe parcursul celor trei etape de contactare a absolventilor, desfasurate pana in prezent,  peste 33.000 de absolventi au accesat chestionarul electronic. Chiar daca in ultimele doua etape s-au trimis preponderent mesaje de reamintire, ratele de raspuns obtinute au fost comparabile cu cele rezultate in urma primei actiuni de transmitere a invitatiilor. Astfel, se estimeaza ca dupa aceasta ultima etapa, numarul total de absolventi care participa la studiu va depasi 40.000.

Procesul de completare a chestionarului se va incheia la finalul acestei luni. Informatiile cuprinse in cele peste 500.000 de pagini cu raspunsuri la intrebari vor fi consolidate si analizate ulterior, de expertii romani in colaborare cu expertii partenerului german, Universitatea din Kassel - Centrul International pentru Cercetari in Invatamantul Superior (INCHER), atat la nivel national cat si la nivel institutional.

absolvent invatamant chestionar superior