7 motive pentru care business-ul tau are nevoie de optimizare SEO

Majoritatea marketerilor si a antreprenorilor constientizeaza astazi importanta optimizarii SEO pentru cresterea traficului in online. Daca site-ul tau nu este optimizat corespunzator, atat pentru versiunea desktop, cat si pentru cea mobile, vei intalni dificultati reale in atragerea traficului organic. Desigur, o optimizare SEO eficienta cu are doar acest beneficiu – iata care sunt principalele motive!  

 

O optimizare SEO de calitate nu aduce doar o pozitie mai buna in Google, ci si o experienta mai buna pentru utilizatori  

Nu exista nicio indoiala ca experienta utilizatorilor este un factor important pentru ranking. Motoarele de cautare urmaresc ca site-urile sa aiba un design mobile-friendly, semnalele venite din partea utilizatorilor (timpul petrecut pe site, rata de respingere etc.), precum si o combinatie propice intre continutul scris si cel vizual. Aceste aspecte ofera o experienta foarte buna si vizitatorilor. Iar o experienta a utilizatorilor mai buna conduce catre cresterea ratei de conversie, a increderii in brand, dar si a loialitatii fata de acesta.   

 

SEO conduce catre rezultate mai eficiente decat canalele de comunicare traditionale

Conform studiilor realizate in acest domeniu, optimizarea SEO conduce catre o rata de conversie mai mare decat canalele de comunicare traditionale. Acest lucru poate fi explicat foarte simplu. Utilizatorii care cauta pe Internet un anumit produs sau serviciu sunt mai tentati sa cumpere de pe site-urile pe care le-au regasit in paginile de rezultate decat de la brandurile de care au auzit in mediile offline.   

 

Un ranking mai bun in cautarile locale conduce catre un trafic mai mare si, implicit, vanzari mai mari  

Daca detii un business local, este esential sa beneficiezi de o optimizare SEO care sa se concentreze asupra cautarilor locale. Din ce in ce mai multi consumatori efectueaza astfel de cautari pentru a identifica business-uri locale si a gasi anumite locatii, ore sau directii.  

Potrivit lui Google, 50% dintre consumatorii care au realizat o cautare locala pe un telefon mobil au vizitat respectivul magazin in aceeasi zi. 18% dintre aceste cautari conduc catre vanzari in ziua respectiva.

 

Marketerii considera ca optimizarea SEO este cea mai eficienta strategie de marketing online 

Pentru a evalua eficienta unei anumite strategii, este indicat sa cercetezi sursa. Potrivit studiilor realizate de marketerii care folosesc SEO si marketingul online ca parte integranta a strategiei de marketing, 66% au afirmat ca SEO este foarte eficient. Doar 7% au concluzionat ca optimizarea SEO nu este eficienta.   

 

Optimizarea SEO conduce catre o credibilitate mai mare a brandului tau  

Ocupand o pozitie de top in paginile de rezultate ale cautarilor pe Google, utilizatorii vor considera ca esti un jucator cheie in industria pe care o targetezi. In schimb, pozitionandu-te in paginile 2 sau 3, vei fi catalogat ca fiind un business nou, care nu are experienta in acest domeniu.

    

Daca site-ul tau se afla pe paginile de rezultate 2 sau 3, vizibilitatea in online este aproape inexistenta  

Majoritatea business-urilor neaga importanta optimizarii SEO deoarece considera ca este suficient sa apara in rezultatele de cautare, indiferent de pagina unde se situeaza. Din nefericire, conform ultimilor statistici, 71,33% dintre clickuri sunt directionate catre site-urile care se afla in prima pagina de rezultate. O optimizare SEO de calitate te va ajuta sa ocupi o pozitie de top si, implicit, sa ai o vizibilitate mult mai buna.   

 

Marea majoritate a consumatorilor cauta produsele dorite in online inainte de a le cumpara din magazinele fizice  

Studiile au aratat ca 81% dintre cumparatori cauta si compara in mediul online produsele pe care si le doresc. Daca ocupi o pozitie de top in Google, produsele tale vor fi descoperite mult mai usor, iar sansele ca vanzarile sa creasca sunt mai mari.     

SEO optimizare SEO servicii SEO agentie SEO iAgency