5 beneficii mai putin cunoscute ale serviciilor de contabilitate de calitate

Orice afacere, fie ca vorbim despre o corporatie multinationala, un IMM sau un start-up, are nevoie de contabilitate pentru a functiona legal si a se putea dezvolta. Mai ales in cazul antreprenorilor, care au un program foarte incarcat prin definitie, o evidenta contabila riguroasa este esentiala pentru o buna desfasurare si organizare a activitatilor de zi cu zi.

 

Rolul contabilitatii este unul mult mai complex decat pare la prima vedere. De-a lungul timpului am fost invatati sa subestimam importanta acesteia si sa o asociem doar cu Declaratiile obligatorii pentru ANAF. Insa ignorarea informatiilor contabile poate conduce la falimentului business-ului si pierderea investitiei. Tocmai de aceea, antreprenorii au nevoie de servicii de contabilitate de cea mai buna calitate.

 

Principalele avantaje ale serviciilor de contabilitate profesioniste sunt urmatoarele:

 

  • asigura un management mai performant care duce la cresterea companiei
  • contribuie la prevenirea situatiilor de criza sau dezechilibrelor de buget
  • ofera antreprenorilor sfaturi-cheie si consultanta privind situatia financiara a companiei
  • conduc la o buna planificare si organizare a activitatii in cadrul organizatiei
  • ajuta la o eficientizare a managementului operational din firma si asigura un sistem de raportare eficient

 

Pe langa avantajele principale de a beneficia de servicii de contabilitate de calitate, exista si cateva beneficii "indirecte" si mai putin cunoscute, pe care acestea le pot aduce unui business. Iata care sunt acestea:

 

1) Ofera informatii exacte legate de situatia firmei in privinta "datoriilor" pe care le are la stat si asigura cadrul legal al activitatii

 

Orice entitate juridica ce desfasoara o activitate economica este obligata prin lege sa tina evidenta contabila. Asadar, apeland la servicii de contabilitate profesioniste, nu trebuie sa iti mai faci griji cu privire la legislatia fiscala, evidenta contabila a companiei tale fiind pe mainile unor specialisti. Este esential ca firma ta sa mentina o "relatie" buna cu ANAF-ul, care de multe ori se intampla sa comita erori de calcul cu privire la obligatiile tale fiscale. Avand o situatie contabila bine pusa la punct, poti contesta cu usurinta regularizari efectuate incorect si vei evita posibile sanctiuni, fie ele justificate sau nu. 

 

2) Ofera investitorilor informatii corecte si complete despre business-ul tau

 

Desi pare greu de crezut, multi antreprenori se afla uneori in situatia de a nu sti daca afacerea lor este pe profit sau pe pierdere. Serviciile de contabilitate au rolul de a-ti furniza aceste informatii, prin intermediul unui set de rapoarte cu ajutorul caruia pot compara evolutia financiara a companiei tale.

 

Pentru cei care doresc sa investeasca intr-un business, informatiile corecte si de incredere cu privire la situatia financiar-contabila a firmei sunt cruciale. Serviciile de contabilitate de calitate pot genera un capital de incredere in companie, care va cantari greu in fata investitorilor tai si pe baza caruia vor putea lua o decizie favorabila afacerii tale. De exemplu, daca vrei sa vinzi afacerea, un istoric transparent te va ajuta in orice tranzactie majora.

 

3) Ofera un plus de credibilitate pentru companie in fata finantatorilor

 

Atat bancile, cat si IFN-urile, inainte de a-ti aproba o cerere de credit, iti vor solicita informatii corecte despre companie si vor umari istoricul tau financiar. Daca firma ta nu ofera informatii transparente sau nu iti platesti la timp obligatiile, risti sa nu primesti finantarea de care ai nevoie. Un istoric contabil bine pus la punct te va ajuta sa obtii mult mai usor un imprumut.

 

4) Contribuie la solidificarea relatiei cu clientii si furnizorii

 

Pentru ca afacerea ta sa nu sufere derapaje financiare, este necesar ca emiterea facturilor, efectuarea incasarilor si plata furnizorilor sa se realizeze in timp util. Serviciile de contabilitate te ajuta sa fii mereu pregatit in astfel de situatii si sa cunosti cu exactitate ce creante ai de incasat, precum si ce plati ai de efectuat.

 

In Romania, cea mai sigura si de incredere platforma care ofera servicii de contabilitate de calitate este Keez.ro. Oferind un serviciu complet si inovativ antreprenorilor, Keez.ro iti pune la dispozitie un set unic de functionalitati:

 

  • servicii de contabilitate online
  • servicii de salarizare si infiintare firma
  • un set complet de rapoarte operationale
  • acces online permanent la documentele contabile generate de compania ta

 

servicii de contabilitate