3 Trucuri pentru un somn mai liniștit

Toată lumea știe că un somn suficient este cheia unei vieți sănătoase și de succes. Dar ce se întâmplă atunci când nu reușim să dormim suficient? Nu este un secret că în zilele noastre suntem privați de somn. Cu atât de multă tehnologie, smartphone-uri și utilizarea internetului, nu e de mirare că atât de mulți dintre noi sunt privați de somn. 

Somnul este un lucru pe care îl luăm de la sine înțeles, și pe bună dreptate. Este una dintre cele mai frumoase, liniștitoare și calmante experiențe pe care le poate avea un om. Calitatea somnului nostru se reflectă în sănătatea și bunăstarea noastră, iar lipsa somnului este cauza numărul unu a problemelor de sănătate fizică și mentală. Așadar, cum poți dormi mai bine? Iată câteva sfaturi simple!

Stabiliți o rutină de culcare și folosiți saltele corespunzătoare

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți înainte de a vă băga în pat este să stabiliți o rutină de culcare. Acest lucru vă va asigura că intrați în modul corect de somn și vă va ajuta să vă relaxați înainte de culcare. Este mai bine să fiți puțin relaxat înainte de culcare, deoarece acest lucru va reduce timpul de somn. Cu atât de multă tehnologie și utilizarea constantă a acesteia, nu este de mirare că mulți dintre noi sunt privați de somn. 

Suntem atât de obișnuiți să fim conectați la telefoane, computere și alte dispozitive digitale încât nu ne dăm seama cât de privați de somn suntem. Este perfect normal să ne simțim lipsiți de somn pe măsură ce îmbătrânim, dar este totuși important să stabilim o rutină de culcare pentru a ne asigura că avem timpul de care avem nevoie pentru a dormi. Un alt aspect foarte important este sa folosiți o saltea corespunzătoare. Acest lucru poate schimba modul în care dormiți, oferind un somn mult mai adânc si mai odihnitor. Puteți alege din gama largă de saltele de pat puse la dispoziție pentru a avea parte de un somn mai bun și o poziție corecta în timpul nopții.

Încercați meditația

Există multe modalități de a ajuta la calmarea minții, la reducerea stresului și la îmbunătățirea somnului. Meditația este una dintre ele. Meditația nu este bună doar pentru minte, ci poate îmbunătăți și ciclurile de somn și vă poate ajuta să dormiți mai profund. Beneficiile meditației includ reducerea ritmului cardiac, scăderea tensiunii arteriale și vizează reducerea stresului și a anxietății. Meditația vă poate ajuta să vă relaxați și să vă calmați mintea, permițându-vă să dormiți mai profund.

Stabiliți și respectați ora de culcare

Dacă doriți să vă îmbunătățiți calitatea somnului, cel mai bine este să vă obișnuiți să vă culcați la o anumită oră. Chiar dacă în timpul zilei ne simțim puțin flămânzi, morocănoși și stresați, corpul nostru caută de fapt să doarmă. Cum ne putem da seama când corpul nostru doarme de fapt? Potrivit oamenilor de știință, senzorii magnetici ai corpului se opresc în jurul miezului nopții, încheindu-ne ziua în jurul orei 3 dimineața. 

Dacă vreți să profitați la maximum de nopțile de somn, cel mai bine este să vă abțineți de la sarcini care necesită concentrare mentală, cum ar fi cititul sau statul pe telefon, în timp ce sunteți în pat. A doua zi, corpul dumneavoastră are timp să se odihnească și să se repare, ceea ce vă permite să vă simțiți mai tânăr și mai alert a doua zi. De asemenea, este foarte important să optați pentru o lenjerie de pat calitativă. Puteți găsi lenjerii de pat bumbac ideale pentru un somn mai liniștit într-o gama largă fără a fi nevoie sa faceți compromisuri.