100 de profesori din 33 de județe participă la o tabără gratuită de debate în București

Tabara de leadership pentru profesori si instructori de dezbateri

Tabara de leadership pentru profesori si instructori de dezbateri

ARDOR DEBATE

Înperioada 24-28 iulie 2017 se desfășoară Tabărade leadership pentru instructori și profesori de dezbateri, un evenimentorganizat de Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică în cadrulprogramului „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”, cu scopul de a reuni,timp de o săptămână, profesori de debate din întreaga țară. Cei 100 deprofesori din 33 de județe înscriși la Tabăra ce va fi găzduită de Universitatea Româno-Americană vor beneficia de sesiuni de training adaptate niveluluilor de pregătire în domeniul dezbaterilor, care variază de la începătoriabsoluți până la experimentați.

Participanțiiau oportunitatea de a accesa expertiza unei echipe formate din nouă trainerispecializați în tehnici de coaching, pedagogie, leadership și, desigur,dezbateri. Astfel că, sesiunile de training vor include atât metode de feedbackși feedforward folosite în coaching, pedagogie prin metode deliberative șitehnicile specifice unuia dintre cele mai eficiente modele de leadership (Situational Leadership II), cât și tehnici specifice stilurilor de dezbateri WorldSchool și Tinerii Dezbat, tehnici de arbitraj și metode de aplicare adezbaterilor la clasă. În acest demers, cele șase grupe de cursanți vor fighidate de către: Alina Bucșa (instructor de dezbateri la British Council și finalistă în cadrul Turneului Campionilor înDezbateri), Ioana Covei (instructor dedezbateri la British Council și delegatul de Tineret al României laNațiunile Unite în 2017), Elena Manea (profesor la Liceul teoretic „IoanCotovu” din Hârșova, Constanța și formator acreditat ARDOR), David Moscovici(consultant politic și instructor de dezbateri), Andrei Olaru (instructor dedezbateri și antrenor al Lotuluinațional de dezbateri), Oana Pop (coach executiv șisistemic la Atelierul de Coaching), Dan Sima (profesor la Liceul Tehnic „Mediensis”,Mediaș, Sibiu și formator acreditat ARDOR), Elena Sticlea (profesor la ColegiulNațional „Gheorghe Lazăr” din București și formator acreditat ARDOR), NaeȘovăială (director de training ARDOR).

Pelângă atelierele de formare, participanții vor beneficia și de prezența a doiinvitați care vor intra într-un dialog cu profesorii pe tema importanțeieducației pentru gândire critică în contextul problemelor societății româneștiactuale. Așadar, marți cu începere de la ora 16.00, Tabăra de leadership îlva avea ca invitat pe Valentin Voinescu fost debater, actual partener în cadrulCasei de Avocatură NestorNestor Diculescu Kingston Petersen iarmiercuri, 26 iulie, cu începere de la aceeași oră, pe Daniela Vișoianu,președinte al Coalițieipentru Educație.

Emanuel Beteringhe, președinte executiv al ARDOR, declară despre Tabărade Leadership că: „reprezintă prilejul perfect de a pune față în față oamenii din întreaga țară care, timp de un an dezile, s-au asigurat că dezbaterile intră și rămân în viețile elevilor șicolegilor lor. Profesorii sunt resursa cea mai importantă pe care noi o avem înmomentul de față și, prin intermediul acestui eveniment, ne dorim, dincolo decoordonata de formare, să le oferim participanților un prilej de reflecțieasupra diferenței pe care o fac prin munca pe care o depun. Nu în ultimul rând,sperăm să le oferim acestori contributori la dezvoltarea comunității dedezbateri o doză de energie pentru a continua.”

__________________________________________________________________________________________________

„Tabăra de leadership pentru instructori și profesori de dezbateri” are ca parteneri: Romanian-American Foundation și Ciclaton.

ÎMPREUNĂ CU LIDL PENRU UN VIITOR MAI BUN

Lidl este prezent în 30 de țări din toată lumea șioperează aproximativ 10.000 de magazine și peste 140 de centre logistice în 27de țări din Europa. Lidl areaproximativ 215.000 de angajați, dintre care 5000 în România unde retailer‐ul german are deschise peste200 de magazine și 4 centre logistice. Misiunea Lidl în România este aceea de ale oferi zilnic românilor, în zone din imediata lor proximitate, produse de calitatela cel mai bun preţ, direct de la producători,  într-o largă varietate de sortimente.

AsociațiaRomână de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR) este una dintre cele mairelevante organizații neguvernamentale din domeniul educației din România. ARDOReste o rețea de asociații regionale care lucrează cu mai mult de 250 deinstituții de învățământ la nivel național și are mai mult de 5000 de beneficiarianuali. Scopul său este de a răspândi în cât mai multe contexte educaționaleinstrumentul numit debate și valorile asociate acestui instrument (respect,toleranță, argumentare, coerență, gândire critică etc.). ARDOR are 20 ani deexperiență în programe educaționale la nivel național: organizează cursuri deformare pentru cadre didactice și tineri, dezbateri publice, concursuri dedezbateri, realizează materiale educaționale pentru folosirea metodelor deeducație deliberativă la clasă sau în diverse contexte educaționale,colaborează cu instituții de prestigiu precum Ministerul Educației Naționale,Consiliul Britanic, Departamentul pentru Relații Interetnice al GuvernuluiRomâniei, UNICEF.

Pentru detalii suplimentare, persoana de contacteste:

Augustina Mihaela Vasile
Coordonator Relații Publice
+40740.998.510
augustina.vasile@ardordebate.org

ARDOR dezbateri profesori oratorie retorica tabara gratuita