1 Decembrie – Ziua Mondială SIDA

ONG

1 Decembrie – Ziua Mondială SIDA

Începând cu 1988, în fiecare an, de 1 decembrie, se marchează Ziua Mondială SIDA, dedicată creșterii conștientizării pandemiei SIDA, cauzată de răspândirea infecției cu HIV. În jurul zilei de 1 decembrie instituțiile și reprezentanții medicali, organizațiile neguvernamentale și oameni din întreaga lume, participă la activități de solidaritate, educaționale și de prevenire HIV/SIDA.

Campania Asociației” Speranta” pentru ocrotirea bolnavilor cu SIDA din judetul Constanta  se desfășoară cu sprijinul Federației UNOPA, sub sloganul „InspiRed - Inspiră-i pe cei din jurul tău la deschidere, înțelegere, solidaritate!- O campanie despre oameni cu și fără HIV!”

Campania  îşi propune să aducă în atenţia comunităţii problematica infecţiei cu HIV, faptul că persoanele cu HIV există, ca ele au dreptul la o viaţă normală, la sanatate, la educatie, invitând populaţia la informare, deschidere, acceptare şi toleranţă.

Activităţile campaniei  Asociației” Speranta” pentru ocrotirea bolnavilor cu SIDA din judetul Constanta, ce  se vor desfasura  în colaborare cu Liceul Teoretic Mihail Kogalniceanu cuprind:

-campanie de informare stradală ce constă în distribuirea, de catre voluntarii Asociatiei “Speranta” Mihail Kogalniceanu  si ai Asociatiei Umanitare “Oameni pentru Oameni” din Eforie Nord , a materialelor  informative pe tematica HIV, activitate ce se va desfasura vineri 23.11.2018in Constanta si Eforie Nord ;

-organizarea unei FUNDE UMANE de catre voluntarii Asociatiei “Speranta” si elevii Liceului Teoretic Mihail Kogalniceanu –activitate ce va avea loc in curtea Liceului  Teoretic din M. Kogalniceanu in data de 26.11.2018, intre  orele12.00-13.00.

 Mesajele  cuprinse in pliante  se concentrează pe promovarea testării HIV ca mijloc  principal de prevenire și control al infecției cu HIV. De asemeni   informăm publicul ce este HIV, cum se transmite HIV, cum nu se transmite HIV, cine ar trebui sa se testeze pentru HIV, unde te poti testa pentru HIV, AUTOTEST HIV, cand e recomandat testul HIV, viata cu HIV, sex fara riscuri. Testarea HIV în România este gratuită, dacă se solicită testul HIV la Direcția de Sănătate Publică din fiecare județ.

Conform datelor de la nivelul Compartimentului de Monitorizare al Infecţiei HIV/SIDA de la nivelul INBI Matei Balş, în România trăiau la 30 iunie 2018 un număr de 15 212 persoane infectate cu HIV/SIDA, iar în primele 6 luni ale anului s-a inregistrat  un număr de 254 de cazuri noi .

 

Presedinte

Popescu Ioana

UNOPA HIV informare HIV Asociatia Speranta Constanta UNOP inspiRed