Ziua de maine: Faliment sau siguranta?

 



Majoritatea dintre noi cheltuim fara sa ne gandim la bani. E cel mai simplu si mai la indemana, chiar daca suntem sau nu artisti pe culmile succesului.  Insa cand vine vorba de economisire, lucrurile stau exact invers; trebuie sa ne gandim la bani. Economisirea nu este un eveniment natural. Ea trebuie planificata.

 

Planificarea si bugetarea necesita control. Planificarea financiara implica sa privesti in perspectiva, sa te confrunti cu realitatea financiara si cu sacrificiile pe care aceasta le presupune, si sa iei masuri. Constrangerile financiare nu sunt la fel de distractive ca si cheltuielile nemarginite, dar sunt mult mai distractive decat un foarte posibil faliment. Pentru a ne indeparta cat mai mult de cazul lui  Mike Fleetwood - care doar dupa esec a inceput cu adevarat sa se gandeasca la “ziua de maine”- trebuie sa reflectam limpede la solutiile echilibrului nostru economic.

 

 Planificarea financiara este procesul de gestionare eficienta a finantelor care ajuta la  determinarea situatiei din prezent, nevoilor viitoare si ceea ce este necesar pentru a ne atinge obiectivele. Aceste obiective pot varia de la achizitionarea unei masini sau a unei locuinte, pana la economisirea pentru educatia copiilor sau planificarea pensiei.

 

 

Conceptele cheie ce trebuie retinute sunt:

·          Scopul planificarii financiare: Scopul planificarii finantelor dumneavoastra este de a realiza viitoare obiective financiare, urmand un plan de actiune. 

·          Beneficiile planificarii financiare: Planificarea financiara ajuta la oferirea unei directii si propune o modalitate de percepere a relatiei dintre diferitele decizii financiare.

·          Componentele planificarii financiare: Planificarea financiara include planificarea urmatoarelor elemente:

-                 Consum si economisire

-                 Finantare si creditare

-                 Managementul riscului si asigurari

-                 Investitii  financiare

-                 Pensii private si beneficii angajati

-                 Transferul drepturilor de proprietate

-                 Managementul taxelor si  impozitelor

·         Consultantii in planificare financiara: Consultantii sunt profesionisti care creaza un plan financiar pentru a ajuta clientii in atingerea obiectivelor lor. ·              Responsabilitatile clientului: Clientii consultantilor  financiari au anumite responsabilitati ce includ organizarea si clasificarea propriilor documente financiare, si consemnarea tuturor tranzactiilor.

·          Procesul de planificare financiara: Acest proces consta in sase pasi:

 Pasul 1: Stabilirea relatiilor client-planificator

 Pasul 2: Adunarea de informatii, determinarea obiectivelor si asteptarilor

Pasul 3: Determinarea situatiei financiare a clientului

Pasul 4: Dezvoltarea si prezentarea planului financiar

Pasul 5: Implementarea planului financiar



Pasul 6: Monitorizarea planului financiar



DAIO ofera servicii de dezvoltare si administrare a afacerii, management de proiect si planificare financiara, gestiunea competentelor si training pentru start-up-uri, IMM-uri si companii straine care doresc sa-si deschida o filiala in Romania pentru urmarirea si executia strategiei afacerii, reducerea riscurilor operationale si de vanzari precum si garantarea rezultatelor scontate si a reusitei afacerii.

Serviciile de consultanta oferite sunt sub forma asistentei, consilierii si implementarii sau executiei  in probleme de management general si afaceri. Domeniile de afaceri vizate cu aceste servicii sunt planificarea strategica si organizationala a afacerii, administrarea afacerilor, finantarea si bugetarea afacerii si gestionarea performantelor angajatilor.

Persoana de contact

Cornel Dinu - Managing Director


Mob: 0722.324.282

Fix: 0374.012.990

Mail: cornel.dinu@daio.ro

Web: www.daio.ro

 

consultanta financiara planificare financiara Investitii financiare Finantare si creditare consultanta imm