Web hosting-ul, o componenta esențială pentru buna funcționare a magazinului tău online

Daca ai luat decizia de a lansa un magazin online, practic ai facut unul dintre acei pasi importanti si esentiali pe care trebuie sa ii faca orice webmaster pentru a putea avea o afacere pe Internet. Mediul online s-a dezvoltat foarte mult, astfel ca la ora actuala, lansarea unui proiect pe Internet reprezinta fara doar si poate o provocare pe care nu foarte lume o accepta in conditiile in care exista deja cateva miliarde de site-uri. Succesul in online este un lucru care depinde de mai multi factori, astfel ca simpla lansare a unei afaceri nu inseamna in mod cert ca va aduce succesul unui administrator. In acest sens, este necesar sa se urmeze o serie de pasi care mai de care mai importanti. Alegerea unui serviciu de web hosting spre exemplu reprezinta unul dintre pasii cu o importanta majora pentru buna functionare a unui site pe Internet, motiv pentru care este necesar sa i se acorde o atentie mai aparte.

Serviciile de gazduire web sunt foarte diversificate la ora actuala, motiv pentru care alegerea acestuia ar trebui sa se faca intr-o maniera cat se poate de responsabila. Un serviciu de web hosting se poate regasi destul de simplu astazi gratie faptului ca multe companii de profil ofera utilizatorilor posibilitatea de a-l achizitiona online, astfel ca nu este necesar sa se deplaseze pana la un sediu fix. Alegerea serviciului de web hosting potrivit insa, este o cu totul si cu totul alta poveste si pentru care sunt necesare diverse analize amanuntite. Te afli in cautarea serviciului de web hosting potrivit pentru afacerea ta online? Iata cateva detali icare nu ar trebui sa iti scape sub nicio forma.

Uptime-ul garantat de catre companie.     

Uptime-ul sau intervalul de timp cat un server a functionat reprezinta un indice foarte important avand in vedere ca ori de cate ori un server este nefunctional, si site-urile gazduite pe acesta vor fi inaccesibile de catre utilizatori. Specialistii in domeniu recomanda sa se opteze pentru companii care reusesc sa ofere un uptime minim de 99,99%, ceea ce poate insemna cateva minute de indisponibilitate pe luna, cel mai adesea datorate mentenantei serverelor. Sub aceasta valoare, timpul in care un server este indisponibil creste substantial, un lucru care este destul de daunator pentru buna dezvoltare a unui site in timp.

Resursele oferite de catre pachetul de gazduire ales.    

 Inainte de a alege un pachet de gazduire pentru site-ul tau, ia in calcul mai intai care sunt necesitatile acestuia. Daca te afli la inceput de drum, un pachet de baza reprezinta o alegere cat se poate de inspirata. De indata ce afacerea ta se dezvolta, vei avea posibilitatea de a opta pentru pachete de web hosting mult mai complexe, care sa se plieze cat mai bine pe necesitatile magazinului tau online.

Nu neglija experienta anterioara a companiei pentru care optezi.     

Dupa ce ai alcatuit o lista cu toate companiile care ar putea sa iti puna la dispozitie serviciile de gazduire de care ai nevoie, asigura-te ca optezi pentru companii care au deja experienta in domeniu. Atunci cand o companie activeaza pe piata de mai multi ani, acest lucru inseamna de cele mai multe ori ca respectiva companie reusit sa isi faca o baza solida de clienti si ca serviciile oferite sunt de calitate. In acelasi timp, insa, acest lucru nu inseamna ca o companie mai nou aparuta nu poate pune al dispozitia ta acele servicii de gazduire de care tu ai nevoie, insa in multe situatii, experienta anterioara reprezinta practic o certificare pentru calitate.

web hosting