Vitalplant ne spune de ce sa alegem produse bio

    Auzim tot mai des, in special pe posturile de televiziune vorbindu-se despre beneficiile aduse de consumul de produse bio. Stim despre faptul ca un stil de viata sanatos, presupune obligatoriu o hrana echilibrata. Multi dintre noi insa, din pricina obisnuintei, am ajuns sa nu mai sesizam care sunt adevaratele consecinte ale consumului exagerat de produse slabe calitativ. De ce preferam inca produsele conventionale? Pentru ca acestea reusesc sa ne fure privirea datorita aportului estetic si din pricina preturilor ceva mai scazute.







produse bio - Vitalplant.ro   



 Produsele bio sunt acele produse naturale care nu au in componenta lor niciun fel conservant chimic sau E-uri, iar solul din care acestea provin nu este tratat chimic. Astazi, putem spune ca produsele bio au devenit un simbol al unei alimentatii echilibrate, si implicit al unui stil de viata sanatos. Si aici nu ne referim strict la produsele alimentare ci si la cele de cosmetica, de ingrijire sau  cele de curatare.     Spre deosebire de tot ceea ce inseamna o alimentatie bio, hrana noastra de zi cu zi contine o serie de aditivi, conservanti si coloranti de tot soiul care sunt mai mult decat niste veritabili factori de imbolnavire. Singura modalitate de a preveni aparitia anumitor boli aferente unei alimentatii nesanatoase este consumarea cu preponderenta a produselor care nu au fost tratate chimic. Desi aceste lucruri ne sunt aduse fregvent la cunostinta, inca refuzam sa credem in totalitate in efectele benefice ale produselor bio.   



 Atunci cand vorbim despre beneficiile aduse de produsele bio, vorbim despre procente importante, astfel ca fructele si legumele crescute bio au un aport de vitamine si minerale cu aproximativ 40% mai mult decat in cazul produselor conventionale. Atat lactatele cat si cerealele beneficiaza de procente importante in cazul in care acestea apartin sferei bio. Vorbim astfel de aproximativ 60% mai multi antioxidanti. Este important totodata sa tinem cont de faptul ca vitamina C reprezinta o substanta importanta pentru organismul nostru, astfel ca in functie de fiecare fruct sau leguma in parte acestea au un aport mult mai important de vitamina C in comparatie cu produsele tratate si crescute chimic.     



Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile care vin odata cu consumul regulat de produse bio. Pe deasupra acestea scad considerabil riscul de imbolnavire datorat alimentatiei nesanatoase si au in general un gust mai bun datorita netratarii acestora cu pesticide care distrug nutrientii acestora.   



 Daca sunteti hotarat sa renuntati la produsele conventionale care nu ofera o alimentatie echilibrata, accesati www.vitalplant.ro si alegeti dintr-o gama larga de produse bio cel care se potriveste gustului dumneavoastra.

produse naturiste