Visualart Challenge 2010 - 120 de lucrari despre viteza



Cu 10 ani de existenta, Visualart.ro este cea mai puternica comunitate online de artisti vizuali din Romania. Juriul a fost alcatuit dintr-o echipa de sase creativi, majoritatea membri activi ai comunitatii: Eric Desideriu - Creative Director Travian, Mihai Popa - Creative Director Psalmplasma, Ghica Popa - Creative Director Punct Advertising, Sorin Bechira - Creative Director X3 Studios, Radu Ceuca - Web Art Director Vitrina Advertising si Radu Popescu, fost Art Director Cohn & Jansen, acum Freelancer.

Un element unic al concursului este ideea de comunitate. Astfel, participarea nu a inseamnat doar inscrierea lucrarilor in forma finala, toate ideile trebuind sa fie prezentate pe forum, discutate si analizate de membrii Visualart.ro. S-a urmarit pe de o parte stimularea colaborarii in interiorul comunitatii si a interactiunilor constructive intre membrii acesteia. Pe de alta parte, prin feedback-ul constant oferit pe parcursul dezvoltarii lucrarilor, S-a dorita ridicarea acestora la un nivel calitativ cat mai inalt. 

Editia din 2010 a Visualart Challenge a fost un veritabil succes, cu 120 de lucrari inscrise de catre 90 de artisti. Anul acesta Visualart Challenge s-a bucurat de inscrieri apartinand unei game foarte largi de domenii artistice: trei scurtmetraje, sase animatii 3D, cinci animatii, o instalatie si o pictura in ulei fiind reprezentative pentru varietatea lucrarilor inscrise in concurs. 

De asemenea, un alt element de noutate pentru Visualart Challenge 2010 au fost Visualart Workshops, sau cinci zile de conferinte si workshopuri pe teme de Concept Art, Ilustratie si Design Grafic, desfasurate la Garage Hall. Initiativa s-a bucurat de un mare succes, adunand peste 100 de aplicanti si 62 de participanti finali.

Tutorii acestor workshopuri sunt nume mari din industrie, desenatori cunoscuti si apreciati pentru realizarile profesionale, precum Eric Desideriu (Creative Director - Travian), Sorin Bechira (Creative Director X3 Studios), Radu Ceuca (Web Art Director Vitrina Advertisint), Stefan Lucut si Ovidiu Hrin (Freelanceri) sau Radu Popescu (Freelancer). Printre temele de discutie abordate in cadrul Visualart Workshops se numara Illustration Techniques, Boss Battle Concept, Print Design, Tehnici Creative de Manipulare a Imaginii sau Character Design.

Festivitatea de premiere Visualart Challenge 2010 s-a desfasurat vineri 26 noiembrie la Garage Hall si a strans la un loc participanti la workshopuri, participanti la concurs, tutori si membri ai juriului. In urma procesului de jurizare, au fost desemnati cei trei castigatori ai Challenge-ului de anul acesta. 

Astfel, locul III a fost obtinut de catre Vladimir Teneslav cu al sau scurtmetraj intitulat "Urban", premiul constand in 500 de euro; Alexandru Ciocotisan a fost clasat al doilea pe podium, castigand 1000 de euro pentru animatia 3D Speed Factor 2. Nu in ultimul rand, castigatorul premiului de 2500 de euro este Alexandru Mirea, care a realizat o instalatie intitulata "Rechinul" - un rechin de 6 m si jumatate de tona, construit din piese de BMW. Lista cu toate lucrarile inscrise in concurs poate fi accesata aici.

Un numar de 22 de lucrari au fost selectate pentru expozitiile "Speed Best Works", prima dintre acestea desfasurandu-se intre 6 si 20 decembrie 2010, la libraria Triptic (Str Alecu Russo, nr 8). Cei dornici sa vada cele mai bune 22 de lucrari ce ilustreaza viteza sunt, asadar, asteptati.

Gealan si Astra Asigurari au sustinut Visualart Challenge 2010, in timp ce BMW a fost alaturi de competitie inca de la prima sa editie, in 2009.

visualart challenge viteza competitie concurs