Trei motive pentru care ar trebui sa te orientezi catre o sedinta de masaj

Viata noastra este formata dintr-un sir lung de proiecte si planuri pe care trebuie sa le ducem la bun sfarsit. Grijile si atentia pe care trebuie sa o directionam in acest sens, mai exact pentru ca toate lucrurile sa fie finalizate in conditii optime, iar cei din jur sa fie multumiti de noi, ne fac sa devenim mult prea solicitati si obositi. Cu totii suntem familiarizati cu acele sapatamani in care lucram cate 8-9 ore pe zi, iar in weekend cand ar trebui sa ne bucuram de acea singura oaza de relaxare, intervin diverse probleme sau situatii de care noi suntem responsabili sa le rezolvam.

Intr-o societate in care, timpul liber devine un lucru atat de pretios pe care nu ni-l mai permitem, totul se desfasoara in maximul de viteza, nimeni nu mai are ochi pentru a vedea ce se petrece in jurul lui, simpla relaxare ramane un concept la care doar putem visa. Traim cu impresia ca pentru a ne bucura de cateva clipe de confort trebuie sa muncim foarte mult pentru a ne crea conditiile de a ni-l permite. Aceasta parere este una total gresita, ne putem relaxa mai simplu decat credem, simpla alegere este doar de a ne dori acest lucru.

Terapiile de masaj au devenit extrem de apreciate si de iubite de fiecare dintre cei care le-au descoperit. Efectele miraculoase si pura placere de a petrece cateva minute de relaxare au inceput sa constituie o dependenta pentru multi dintre cei care au inceput sa frecventeze centrele de masaj Bucuresti.

Elibereaza stresul

Nimeni nu poate spune ca se poate bucura de o viata lipsita in totalitate de stres. Activitatile cotidiene pun o presiune uriasa pe multi dintre noi pentru ca suntem fortati sa incheiem anumite sarcini la timp sau apar chestiuni imprevizibile la care le facem fata cu greu. Masajul poate fi metoda cea mai simpla si practica pentru fiecare dintre noi de a scapa de stres. Tehnicile traditionale imbinate cu cele moderne reusesc sa creeze un efect spectaculos asupra psihicului, relaxand creierul si gandurile.

Conform unor studii realizate in urma efectelor terapiilor de masaj, reiese ca mintea devine mai agera, iar atentia poate fi una mai sporita in diverse circumstante. Studiul s-a realizat asupra unor probleme matematice, dovedindu-se ca cele mai rapide rezultate au fost oferite de catre un grup de adulti care s-au bucurat de un masaj inainte timp de 15 minute.

Ajuta la sanatate

Muschii devin mult mai relaxati, iar articulatiile capata o mobilitate mai buna. Este foarte normal ca in anumite conditii, corpul nostru sa mai amorteasca si sa produca miscari mai greoaie. De asemenea, s-a demonstrat ca terapia prin masaj reduce si frecventa durerilor de migrena si imbunatateste considerabil sistemul imunitar, prevenind, astfel, racelile sau dobandirea foarte usoara a unor virusi.

Reduce durerile

Durerile in jurul coloanei, a picioarelor sau diverse alte incheieturi au devenit o problema frecvent intalnita, atat in randul persoanelor mai in varsta, cat si a tinerilor. Masajul are un efect uimitor de a reduce durerile fizice la acest nivel, asigurand o relaxare si o calmare a zonelor in cauza.

 

Masajul nu inlocuieste vizitele periodice la medic, ritmul unei vieti sanatoase formate dintr-o alimentatie corespunzatoare si activitatea fizica, insa alaturi de acestea iti poate oferi numeroase beneficii care te vor tine departe de afectiunile fizice sau psihice la care ai putea fi vulnerabil.

masaj Bucuresti