Temperaturi de vis in casele romanilor, prin pompele de caldura de la Bricolaj Market

Un sistem de incalzire care sa ofere confort termic sporit si cheltuieli de intretinere lunara minime este visul oricarui roman. Desi sunt echipamente cunoscute, nu toti stiu care sunt avantajele pe care le prezinta pompele de caldura, indeosebi cele aer-apa. Sunt un trend sustinut si incurajat in toata Europa, disponibil si in Romania.

Bricolaj Market este un magazin specializat in furnizarea pompelor de caldura aer-apa, produse de branduri consacrate in domeniul sistemelor de incalzire precum este Ferroli. In cadrul acestui magazin online sunt disponibile astfel de sisteme, alaturi de specificatii tehnice precise, menite sa imbunatateasca experienta utilizatorilor privind alegera unui model care sa corespunda cu nevoile fiecarui spatiu.

Pompele de caldura aer-apa, pentru temperaturi optime in locuinta

Deosebit de rentabile in noul context al caselor cu o izolatie profesionala si completate de sisteme eficiente de distributie a agentului termic, pompele de caldura aer-apa sunt in atentia romanilor. Magazinul Bricolaj Market comercializeaza numere tot mai mari de astfel de unitati, intocmai pentru ca exista cerere in acest sens. Costurile sunt tot mai avantajoase, dat fiind ca si concurenta dintre producatori este una acerba.

Este optim si recomandat ca aceste sisteme sa fie instalate acolo unde locuinta dispune de izolatie, de un sistem de incalzire eficient (in pardoseala, radiatoare, ventiloconvectoare de temperatura joasa). Sunt cele care vor sustine optim aceasta investitie.

Despre consumul pompelor de caldura, detaliu care intereseaza pe oricine, de stiut este ca se poate estima prin raportare la COP (coeficientul de performanta). Fiecare trebuie sa cunoasca numarul de kW electrici de care are nevoie sistemul pentru a produce o anumita valoare de kW termici. Mai exact, pentru a fi cat mai eficient trebuie sa se cunoasca raportul dintre energia utilizabila si consumul de energie.

Ce fac pompele de caldura? Acestea extrag energia de care au nevoie din mediul inconjurator, cel putin o parte din cea necesara, deci care va fi gratuita. Raportarea la factorul de performanta sezoniera este de asemenea necesara, in acest sens putand exista diferente usoare intre cele mentionate de producatori si realitate. In orice caz, cele mai multe dintre situatii demonstreaza ca nu exista nici o legatura intre acesti factorii si consumul real al pompelor.

Spre exemplu, in cazul pompelor aer-apa, se declara parametrii de performanta la 7,2 si 7o C. In cazul lor, COP-ul se noteaza A7/W35 A, unde A este temperatura aerului exterior si W  este temperatura pe retur.

Modelul aer-apa de 14 kW de la Ferroli, disponibil la Bricolaj Market, este adaptat si potrivit pentru montajul exterior. Se recomanda pentru incalzirea locuintei, pentru racire si pentru prepararea apei calde menajere. Se gaseste in magazin in mai multe puteri: de 5, 7, 10 și 14 Kw. In ceea ce priveste incalzirea, eficienta energetica este ridicata, deci utilizatorii vor beneficia de costuri reduse de operare. Vine dotat si cu compresor inverter, cu capacitatea de modulare a capacitatii intre 30 si 120%. Este imbunatatit cu un ventilator axial inverter silentios, deosebit de eficient.

Este doar un exemplu din randul sistemelor de incalzire care pot face fata cu brio necesarului de caldura si apa calda menajera din locuintele romanilor. Pe BricolajMarket.ro sunt disponibile solutii variate, la costuri rezonabile.