Syscom Digital pariază pe marketing experiențial şi derulează în România proiecte în premieră

Înultimii ani, odată cu dezvoltarea ariei de servicii digitale, marketingul tradiționaloffline prinde noi forme. “Marketerii ştiu că cea mai bună metodă de a vinde un produs este să stabileştio conexiune emoțională cu consumatorii, iar pentru asta trebuie să le oferi experiențeautentice. Marketingul experiențial este o modalitate eficientă şi spectaculoasăde a-i implica pe consumatori, oferindu-le posibilitatea de a interacționa cubrandul într-un mod distractiv. Creăm contexte experimentale şi dezvoltămtehnici pentru a genera diferențiere pentru mărcile clienților noştri, furnizândtotodată plusvaloare pentru consumatori.”, declarăMaia Novolan, managing director la SyscomDigital, agenție de marketing interactiv, mobile, online şi componentedigitale, care derulează de peste 8 ani proiecte complexe de consumerinteraction.

 

Conform statisticilor, 98%dintre consumatori sunt mai determinațisă cumpere un produs după o activare experiențială,87% dintre ei îl cumpără, iar 70% dintre cumparatori devin clienți şia doua oară.

Din perspectiva mecanicilor de marketing, integrarea elementelordigitale în zona de offline este un proces ceva mai complex decât includereaunui link, hashtag sau cod QR pe elemente din mediul offline, cum ar fi afişajul la raft sau panourilepublicitare. “Marketingul experiențialcreează avantaje competitive şi experiențe de brand complexe cu mai multetouchpoint-uri. Tehnologia redefineşte spațiul, timpul şi obiceiurileconsumatorilor. Aici, experiența noastră în digital ne ajută pentru că, punândla mijloc device-uri şi alte tool-uri digitale, knowledge, platforme socialesau alte canale adiacente (outdoor digital, SMS, NFC), transpunem consumatorii într-unmod inovator din online in offline şi invers, prin diverse concepte creative şiexperiențe fizice, mai interesante pentru ei si mai eficiente pentru marketeri.”,explică Maia Novolan.

 

Prin noua sa divizie, înființatăîn urmă cu doi ani, Syscom Digital a derulat proiectede brand engagement în premieră în România.

Unastfel de proiect este şi campania naționalăCoca-Cola “Brățara Oficială a verii”, premiată recent culocul I la festivalul Webstock 2017, secțiuneaInnovation (http://www.2017.webstock.ro/awards.php),proiect implementat de către Syscom Digital, carea avut doar componente mobile de suport. A fost practic prima campanie națională de mare anvergurăderulată exclusiv prin intermediul tool-urilor mobile, întregul mecanism decampanie bazându-se pe o platforma mobilă deservita de două aplicații (end-userCokeScan şi enterprise), un website, o flotă de tablete şi telefoanele mobileale participanților. Aplicația CokeScan oferea utilizatorilor, pe de o parte,posibilitatea de înscriere în campanie prin simpla scanare a codului de bareunic tipărit pe zona specială a etichetei (brățara), iar pe de altă parte, accesul la o selecțiea celor mai relevante articole despre muzică, artişti şi cool stuff.

Aplicațiaa fost disponibilă gratuit înAppStore şiMagazin Play, ocupând săptămani la rând locul 1 în topul aplicațiilor gratuite. Platformagenerală a campaniei a inclus şi aplicația enterprise CokePrize.Prin intermediul acesteia, echipa Syscom Digital a realizat, prin simplascanare a brățărilor câştigătoare, redempția digitalizată şi punerea în posesie instant a peste de 250.000 de premii, prin instalarea unei rețelede tablete conectate în timp real la baza de date centrală în toaterestaurantele McDonald’s, la Festivalul Untold şi la Festivalul Neversea.Sistemul a oferit avantajul de a livra în timp real organizatorului campanieidate relevante de trafic şi de stoc management. “Din punct de vedere tehnic a fost cea mai complexă campaniepromoțională derulată vreodată în România, provocările implementării debutândchiar cu generarea a zeci de milioane de coduri de bare unice, corelate cu altecoduri unice aflate in capac.”, povesteşte Maia Novolan, liderul echipei deimplementare.

 

În zona de retail şi evenimente, pe componenta de brand engagement, Syscom Digital dezvoltăconcepte creative și mecanici de interacțiune cu consumatorii, cu focus perezultate (vânzări) pentru a-i aduce pe consumatori din mediul online și afinaliza experiența (achiziția) în magazine. Agenția dezvoltă proiectele in-house, utilizând device-uridigitale speciale – ecrane touch de dimensiuni mari, totemuri digitale, vitrineinteractive, flote de tablete cuaplicații mobile standard sau de realitateaugmentată, mecanisme cu componentă Kinect,proiecții interactive, experiențe video360.

Dinrecuzita proprie a agenției fac parte și infochioșcuri special concepute pentruafișajul dinamic cu conținut personalizat; totemuriDisplay Touch (TDT), dispozitive digitale interactive proiectate pentru a fiexpuse în zone publice pentru brand engagement; proiecții interactive ce permitutilizatorilor să interacționeze în timp real cu o imagine proiectată; ochelariVR care aduc în prim plan senzațiile puternice plasând utilizatorul înmijlocul evenimentelor; caruseluri foto 360° care oferă experiențe vizuale în offlinecu finalitate în online, dar şi drone pentru activări de marketing „la înălțime”.

Syscom Digital a gestionat până acum proiecte digitale de tipExperiential Marketing inclusiv la evenimente indoor și outdoor, la conferințe, înmagazine şi în galerii comerciale (www.proiectedigitalespeciale.ro).

Webstock 2017

Webstock 2017

Webstock 2017

Webstock 2017

Campania Coca-Cola Bratara verii 2017

Campania Coca-Cola Bratara verii 2017

Înființată în 2009, Syscom Digital (www.syscomdigital.ro) este o agenție demarketing interactiv, care derulează proiecte complexe de consumer interactionși customer experience, integrând componente de mobile, online și digital fieldmarketing. După numărul de proiecte și cifra de afaceri, Syscom Digital este înprezent unul dintre liderii industriei, derulând proiecte pentru cliențidirecți precum Coca-Cola, Danone, LG Electronics, L’Oréal, Help Net,  Nestle, Sephora, Timisoreana, Unilever,Ursus, deservind și alte companii și branduri prin intermediul agențiilor depublicitate partenere. 

marketing experential Syscom Digital brand engagement proiecte speciale premiera Coca-Cola CokeScan Webstock premii locul 1 Awards 2017