Suspendarea provizorie a zborurilor charter pe Egipt

În urmã cu patru luni, dupã o perioadã dificilã în care Egiptul cunoscuse un recul puternic pe piața româneascã de turism, Christian Tour a relansat destinația, transformând-o în vedeta sezonului varã – toamnã 2015.  



Zborurile directe realizate în premierã pentru sezonul estival, atât pe Hurghada cât și pe Sharm el Sheikh au atras un numãr mare de turiști dornici sã redescopere farmecul uneia dintre cele mai cunoscute destinații de vacanțã din lume. Mii de turiști s-au putut bucura astfel, de vacanțele la Marea Roșie, ori de minunatele construcții antice din Cairo, Luxor sau Valea Regilor.



Din pãcate, nefericitele evenimente din 31 octombrie au determinat Ministerul Afacerilor Externe sã creascã alerta de securitate pentru aceastã destinație foarte îndrãgitã, recomandând sistarea zborurilor spre Sharm el Sheikh și Hurghada. Christian Tour, aflat permanent într-o stransã relație cu Ministerul Afacerilor Externe și cu Ambasada Egiptului în România, a decis suspendarea temporarã a zborurilor charter cãtre Egipt.



”Siguranța turiștilor noștri este pe primul plan și întotdeauna le oferim cele mai bune vacanțe, în condiții optime, în destinații pe care le considerãm 100% sigure, declarã Maged Erian, manager de destinație Christian Tour. Din acest motiv, am dat curs imediat recomandãrilor venite din partea Ministerului Afacerilor Externe și a Ministerului Transporturilor din România.



Cursele charter au fost sistate începând cu data de 7 noiembrie 2015. ”Ultima cursã operatã de compania Blue Air și coordonatã de Christian Tour a plecat din București cãtre Hurghada și Sharm el Sheikh, în cursul zilei de sâmbatã, 7.11, și a adus înapoi în țarã, toți turiștii care plecaserã spre Egipt cu o sãptãmânã în urmã, conform orarului de zbor.  În prezent nu mai avem înregistrați turiști pe teritoriul Egiptului. Turiștii care aveau vacanțe programate în luna noiembrie vor fi rerutați pe alte destinații calde sau pot opta pentru returnarea integrala a sumelor platite.



Din informațiile pe care le avem de la partenerii noștri din Egipt, Hurghada – destinația care a atras în acest an, cei mai mulți turiști români – este consideratã în continuare sigurã și avem chiar și acum turiști în așteptare, care s-au înscris pentru vacanțe în Egipt, pe Hurghada, în sezonul primãvarã – varã 2016”, adaugã Maged Erian.



Echipa de la Christian Tour (cel mai mare turoperator din România) privește cu încredere reluarea curselor  charter cãtre Egipt din 2016, exprimându-și încrederea într-o soluționare rapidã a problemelor de ordin politic din regiune. Numãrul de cereri în continuã creștere pe aceastã destinație trãdeazã dorința turiștilor români de a petrece vacanța în frumoasele hoteluri all inclusive de la malul Mãrii Roșii, ori de a vizita unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice antice ale lumii. În aceste condiții, reluarea zborurilor charter cãtre Sharm el Sheikh și Hurghada ar putea fi fezabilã în câteva luni de zile.



 

Christian Tour chartere sistate Charter Egipt Suspendarea provizorie