Studiu: tigarile electronice ajuta fostii fumatori sa se abtina de la fumat

Un studiu recent confirma faptul ca fumatorii care trec pe tigara electronica renuntand complet la tigarile clasice au mai multe sanse sa se lase definitiv de fumat decat cei care sunt “utilizatori in paralel” (vaperi care continua sa fumeze si tigari clasice) si decat cei care incearca sa renunte la fumat fara a utiliza tigara electronica. 

Publicat in jurnalul Tobacco Control, studiul s-a efectuat pe o perioada de 12 luni, cu o perioada de follow up de doi ani, timp in care s-au interpretat datele colectate de la respondenti in persoana, prin telefon sau prin chestionare online. 

Participantii au fost impartiti in trei grupuri. Primul grup a fost alcatuit din respondenti care fumau una sau mai multe tigari zilnic, al doilea din utilizatori de tigara electronica care inhalau 50 sau mai multe pufuri pe saptamana, iar al treilea grup a fost constituit din “utilizatori in paralel”, adica vaperi care au continuat sa fumeze si tigari clasice. 

Datele colectate si interpretate au relevat faptul ca cei care au avut cel mai mare succes in lupta impotriva fumatului au fost utilizatorii de tigara electronica, cu o rata de abstinenta de 61,1%, in timp ce numai 23,1% din fumatorii de tigari clasice si 26% din “utilizatorii in paralel” au reusit sa ramana abstinenti de la tutun. 

Autorii studiului au concluzionat ca tigarile electronice sunt dispozitive eficiente pentru persoanele care doresc sa renunte la fumat. In schimb, vapatul in paralel cu fumatul nu pare sa fie eficient, ci doar  ajuta la reducerea numarului de tigari fumate zilnic. 

Descoperirile acestui studiu confirma ceea ce multi medici si oameni de stiinta sustin de ani de zile. Datorita capacitatii de a imita fidel experienta fumatului, utilizatorii de tigara electronica au o tranzitie mai usoara catre conditia de fosti fumatori. In prezent, in Marea Britanie, datorita politicilor de sanatate publica ce au imbratisat tigara electronica in lupta impotriva fumatului, se inregistreaza cel mai mic procent de fumatori pe care U.K. l-a avut vreodata. 

In Romania, numarul de fumatori este, de asemenea, in descrestere. Tot datorita tigarii electronice!

Vipercig este un magazin de tigari electronice specializat, ce ofera produse si consumabile de cea mai buna calitate. De-a lungul a peste 10 ani de experienta pe piata de tigari electronice, mai mult de 20.000 de romani au reusit sa renunte la viciul fumatului cu una dintre tigarile electronice Vipercig. Alege si tu o viata mai sanatoasa si renunta la fumat cu ajutorul unei tigari electronice Vipercig!

tigara electronica