Solutii impotriva hemoroizilor

Hemoroizii sunt o afectiune extrem de neplacuta si se caracterizeaza prin umflarea unor vene in zona anala. Simptomele comune pot include durere, mancarime si sangerare rectala. Se pot dezvolta in interiorul sau in exteriorul acestei zone (hemoroizi interni sau externi).

Hemoroizii sunt o problema extrem de frecventa. O mare parte a populatiei la nivel mondial experimenteaza la un moment dat aceasta boala. Desi, in unele cazuri, hemoroizii dispar de la sine in cateva saptamani, pot provoca disconfort usor pana la sever. Din fericire, exista remedii ce pot face astfel de afectiuni mai tolerabile. Vorbim atat despre remedii naturiste, cat si medicamentoase.

1. Hamamelis

Hamamelisul, cunoscut si sub denumirea de Nucul Vrajitor, poate reduce mancarimea si durerea, cele doua simptome principale ale hemoroizilor. Este un antiinflamator natural, deci poate reduce si tumefierea. Hamamelisul se gaseste sub forma lichida si il puteti aplica direct pe hemoroizi.

2.Aloe vera

Gelul de aloe vera a fost folosit in trecut pentru a trata hemoroizii si diverse afectiuni ale pielii. Se crede ca are proprietati antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea iritatiei. Este o planta foarte sigura pentru utilizare locala. Gelul poate fi gasit ca ingredient in alte produse, dar pe hemoroizi ar trebui sa folositi doar gel pur de aloe vera.

3. Bai calde cu saruri Epsom

Baile calde pot ajuta la ameliorarea iritatiei hemoroizilor. Puteti face bai de sezut timp de 20 de minute. Adaugarea sarurilor Epsom (sulfat de magneziu) in baie va va ajuta sa va simtiti mai bine si sa reduceti durerea. Atunci cand este dizolvata in apa, sarea Epsom elibereaza ioni de magneziu si sulf. Cele doua elemente pot actiona la nivelul pielii, avand astfel un efect benefic asupra hemoroizilor.

4. Unguente si creme

Unguentele si cremele fara prescriptie medicala, cum ar fi proctoglyvenol crema, pot fi gasite la majoritatea farmaciilor si pot oferi o stare reconfortanta imediata. Unele pot chiar reduce umflarea si va pot ajuta sa va vindecati mai repede. De exemplu, Procto-Glyvenol este indicat in tratamentul local al hemoroizilor interni si externi. Acesta contine o combinatie de substante antiinflamatoare si anestezice. Pe langa crema, acest produs este disponibil si sub forma de supozitoare.

5. Igiena locala

Pentru a evita agravarea bolii hemoroidale, este important ca după fiecare scaun să acordați o atenție sporită igienei locale. Se recomandă curățarea zonei anale cu apă și săpun după fiecare defecare, dacă este posibil. Că varianta alternativă se pot folosi șervețelele umede intime, dar fară alcool și parfum.

6. Haine largi din bumbac

Renuntarea la haine din poliester, stramte si folosirea hainelor din bumbac ultra-respirabile (in special lenjerie intima) va poate ajuta sa va mentineti zona anusului curata si uscata. Acest lucru poate reduce simptomele. Evitati utilizarea detergentilor parfumati sau a balsamurilor de rufe pentru a reduce iritatia.

Cum sa preveniti hemoroizii

Stilul de viata controlat si dieta sanatoasa sunt cele mai bune modalitati de a preveni hemoroizii. Ramaneti activ fizic si mancati sanatos. Aceste lucruri va pot ajuta sa aveti miscari intestinale regulate.

Consumul de alimente bogate in fibre si consumul unei cantitati suficiente de apa ajuta sistemul digestiv sa functioneze in parametrii normali. Exercitiile fizice regulate si a evita sederea prelungita in sezut (la birou, in masina etc.) va pot ajuta sa evitati hemoroizii.

Cel mai eficient mod de a evita aparitia hemoroizilor este sa mergeti la baie imediat ce simtiti nevoia. A amana acest lucru va face ca intestinele sa reabsorba apa din scaun, favorizand constipatia.

Cand ar trebui sa mergeti la medic?

La aparitia primelor simptome ce indica posibila aparitie a hemoroizilor, este recomandat sa consultati un medic specialist astfel incat sa beneficiate de cel mai bun tratament specific stadiului evolutive al bolii hemoroidale.