Sănătatea contează! #AjutăAiud Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud are nevoie de ajutorul comunității locale

Aiud, 26 martie 2020. În conformitate cu Planul Alb pentru organizarea sistemului spitalicesc din România, alături de celelalte spitale din județ și din țară, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud se află în lupta împotriva epidemiei COVID-19.

 

Cristina Noiela Vieru, Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, spune: “Dacă va trebui să intrăm în linia a 2-a de acțiune, nu suntem suficient pregătiți. Avem mare nevoie de măști chirurgicale simple, măști faciale, combinezoane impermeabile, ecrane faciale, șorțuri impermeabile de unică folosință, mănuși de examinare din nitril fără pudră, acoperitori pentru încălțăminte, săpun lichid, dezinfectanți pentru tegumente, dispozitive, suprafețe, precum și dispozitive UV germicide. Misiunea noastră este să prestăm un act medical de calitate într-un mediu sigur pentru personal, astfel încât pacienții să beneficieze de cele mai bune îngrijiri. Facem apel la comunitatea locală, la concetățenii noștri, dar și la mediul de afaceri, încercat în aceste vremuri grele, să ne sprijine alături de autorități cu donații și sponsorizări pentru a putea ține piept la ceea ce va urma. Vă mulțumim tuturor și sperăm să avem suficient timp să ne pregătim și să avem grijă unii de alții!”.

 

Donațiile în bani se pot face în contul:

Beneficiar: Asociația Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud

IBAN: RO78BRDE010SV50557970100

Banca Română de Dezvoltare, Sucursala Aiud

 

Pentru donațiile materiale se va lua legătura telefonic cu:

Docea Ioana

0258 861 302

0740 051 770

 

Despre Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud

Acest spital este singurul de specialitate din județ, care asigură servicii medicale atât pentru locuitorii județului, cât și pentru cei aflați în județele limitrofe, având 120 de paturi, dintre care 4 pentru spitalizare de zi. Unitatea funcționează conform structurii organizatorice aprobate prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr. 47 din 2015, spitalul fiind unul monobloc, toate secțiile și compartimentele sunt localizate în municipiul Aiud, str. Ecaterina Varga, nr. 6.

 

Din punct de vedere organizatoric, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud dispune de o structură care permite tratarea majorității afecțiunilor respiratorii.

 

 

Construcţia clădirii principale a fost începută în anul 1914, iar inaugurarea festivă a avut loc în luna iunie 1923, în prezența M.S. Regina Maria și Principele Moștenitor, a Ministrului Sănătăţii și a altor personalități de seamă din lumea medicală a vremii.

 

 

Pentru mai multe informații:

Cristina Noiela Vieru

Manager

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud

Telefon: 0258.861.302