Recomandari privind alegerea anvelopelor 185 65 R15

Alegerea anvelopelor de vară sunt primul pas pe care orice conducător auto trebuie să-l facă atunci când se apropie sezonul cald. Perioada vacanțelor, a drumețiilor și a călătoriilor lungi este însoțită de vreme schimbătoare.

Vara aduce ploi, căldură excesivă, condiții meteorologice schimbătoare, iar cauciucurile sunt supuse uzurii, dacă nu sunt întreținute corespunzător. Schimbul periodic de anvelope menține performanțele mașinii, înlăturând pericole cum sunt: acvaplanarea, încingerea excesivă a cauciucurilor.

Anvelopele 185 65 r15 vara sunt special destinate pentru utilizare pe perioada anotimpului cald. De primăvara devreme până toamna târziu, aceste anvelope pot fi folosite pentru autovehicule diverse.

Pentru o siguranță deplină la volan, nu utiliza aceleași cauciucuri de iarnă pentru condus pe timp de vară. Modelele noi de anvelope de vara sunt fabricate din materiale de calitate superioară, cauciucul este flexibil, canelurile adânci sunt construite pentru a elimina cu ușurință apa în perioadele de ploi torențiale.

Ce mărci de anvelope 185 65 r15 poți alege?

Numeroși fabricanți de anvelope propun modele fiabile și practice pentru autoturisme. Unul din cele mai căutate anvelope este modelul de anvelope 185 65 r15. Poți alege în cazul unui buget mai mic anvelope Kelly HP, Viking Pro, Barum Bravuris, etc.Pentru calitate superioară, sunt recomandate anvelopele de vară de la Nokian, GoodYear sau Dunlop. Le găsești în oferta magazinelor online de anvelope, unde poți alege modelul dorit de cauciucuri vara 195 65 r15.

Aceste anvelope vara 185 65 r15 sunt proiectate pentru automobile moderne, compacte, cu dimensiuni medii. Proiectanții acestor cauciucuriau pus accentul pe optimizarea cât mai bună a  rezistenței la rulare, un comportament eficient pe carosabil umed sau uscatși reducerea zgomotului, pentru un confort superior.

Parametrii tehnici ai anvelopei 185 65 r15

E bine să cunoști câteva detalii tehnice despre acest model de cauciucuri 185 65 r15. Cauciucurile de vară cu diametrul radial de 15 inchsunt destul de populare, fiind utilizatepentru dotarea multor autoturisme.

Cel mai important parametru al anvelopei este diametrul R, de 16 inch, alături de lățime : 185 mm și înălțime : 65, adică raportul dintre înălțimea flancului și lățimea anvelopei. Aceste anvelope sunt caracterizate printr-o eficiență ridicată, datorită compoziție speciale a benzii de rulare. Profilul acesteia este construit pentru apreveni fenomenul de acvaplanare și pentru a asigura o dispersie rapidă a  apei de pe suprafața de rulare.Materialul de calitate din care este construită anvelopa oferă o aderență optimă în toatecondițiile meteo ale anotimpului cald. Utilizarea unor anvelope de calitate înseamnă un plus de siguranță, în timpul frânării bruște și a manevrelor de parcare.

Indicele de viteză este un alt parametru de care trebuie să ții cont atunci când alegi anvelope de vară. Pe flancul anvelopei vei remarca, imediat după cifrele care reprezintă dimensiunea, o literă între T și Y, adică viteza între 190-300 km/h, mai exact viteza maximă a automobilului dotat cu aceste anvelope, încărcate maxim. Evident, pentru un vehicul mai puternic, vei alege un indice de viteză mai mare, potrivit cu performanțele motorului respectiv, pentru o eficiență cât mai bună și o aderență corectă.

Indicele de sarcină  se referă la capacitatea portantă maximă a anvelopei (în kg). Indicele de sarcina al anvelopelor exprimă de fapt greutatea maximă pe care o poate suporta anvelopa, pentru o anumită viteză maximă și la presiunea normală de umflare. Indicele este strâns legat de indicele de viteză dar și dedimensiunea anvelopei.

Acești parametrii legați de sarcină și viteză trebuie cunoscuți înainte de achiziția unei anvelope noi de vară. Toți parametrii anvelopei sunt inscripționați pe flanc sau se regăsesc în cartea tehnică a autovehiculului.

Concluzii

Anvelopele de vară sunt proiectate pentru un comportament optim la temperaturile mari din perioada verii. Nu trebuie în nici un caz folosite la temperaturi care scad sub 7 grade, căci vor deveni rigide. În acest mod, aderența scade și mașina devine mai greu manevrabilă.

Gama variată de cauciucuri pentru vară, model 185 65 r15, te va ajuta să faci cea mai bună alegere pentru viitoarea vacanță. Anotimpul călduros impune cauciucuri de calitate pentru vehiculul tău. Optează pentru anvelope fabricate de branduri de renume, care realizează cauciucuri din materiale special destinate utilizării la temperaturi ridicate. Asfaltul fierbinte sau ploile abundente de vară nu trebuie să reprezinte obstacole pentru noile tale anvelope de vară.