PRIGORIA TEEN FEST este festivalul de artă, cel mai așteptat al toamnei

Arta unește tinerii la PRIGORIA TEEN FEST

100 de tineri și adolescenţi ce învaţă în liceele Sectorului 5 ale capitalei, au fost așteptați să se înscrie în proiect şi să înceapă o călătorie autentică în lumea artelor, călătorie care durează patru săptămâni. A doua ediție  PRIGORIA TEEN FEST a început pe 26 Octombrie 2023 și se va încheia la finele lunii noiembrie cu Festivalul PRIGORIA TEEN FEST, eveniment care va oferi adolescenţilor bucureşteni două zile pline de energie, culoare și diversitate culturală, printr-un program artistic creat special pentru ei. Festivalul “PRIGORIA TEEN FEST” se va desfăşura în zilele de 27 și 28 Noiembrie 2023, în intervalul 14:00-21:30, la Teatrul Elisabeta (b-dul Regina Elisabeta nr. 45).

Intrarea adolescenţilor va fi liberă! Mai multe informaţii puteţi afla vizitând paginile noastre www.educ-art.ro şi www.victoryofart.com.

Festivalul va avea loc în zilele de 27 și 28 Noiembrie 2023 şi își propune să creeze cadrul perfect în care tinerii adolescenți să se conecteze la tematici actuale, să aibă experiențe culturale autentice, să lege prietenii noi, să dialogheze, să danseze, să facă auzită vocea generației din care fac parte. Evenimentul va oferi publicului tânăr un program variat - incluzând spectacole de teatru, dans, concerte susținute de trupe tinere, happening-uri artistice și dialoguri inspiraționale. Toate acestea vor crea atmosfera perfectă pentru distracție și dialog.

„Prigoria Teen Fest este probabil cel mai frumos demers cultural pe care am putut să îl oferim în această toamnă  tinerilor care învață în sectorul 5 al Capitalei.  În acest proiect, 100 de tineri minunați, harnici și foarte talentați au lucrat alături de traineri  artistici,  antrenând talente pe care mulți dintre ei numai acum au descoperit că le dețin.  Timp de patru săptămâni, cât au durat atelierele performative aceștia au legat prietenii și nu în ultimul rând și-au făcut planuri pentru viitor. Cred că este foarte împortant ca noi, adulții,  să ii insoțim pe adolescenți, să dialogăm cu ei,  să le călăuzim pașii și să îi încurajăm în tot ceea ce aleg să facă pentru că astfel vor deveni adulții responsabili și tenace pe care ni-i dorim cu toții ”, a declarat Narcisa Mocanu, Președintele Centrul Cultural European pentru Educaţie prin Artă şi Cultură EDUC-ART

Centrul Cultural European pentru Educaţie prin Artă şi Cultură EDUC-ART în parteneriat cu Victory of Art, anunță lansarea proiectului PRIGORIA TEEN FEST, un proiect dedicat adolescenţilor care învaţă în liceele Sectorului 5 ale Municipiului Bucureşti. Proiectul se bucură de susținerea și finanţarea din fonduri nerambursabile acordate de Consiliul Local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache, în cadrul programului de finanţare nerambursabilă 2023, în baza Ordonanței 51/1998.

„Prigoria Teen Fest este despre a le arăta tinerilor că se pot expirma liber, curajos, ca o prigorie. Acest festival înseamnă mai multă artă și mai multă atitudine”, a spus Julieta Georoiu, profesor și fondator Victory of Art

PRIGORIA TEEN FEST  este la a doua ediție, prima s-a desfășurat anul trecut, și este un proiect amplu, de educaţie prin artă şi cultură. PRIGORIA TEEN FEST este un proiect  dedicat exclusiv adolescenţilor, un manifest artistic şi social îndreptat către nevoia acestora de a se conecta cu sine şi cu ceilalţi.

PRIGORIA TEEN FEST propune tinerilor un spațiu care să-i inspire, să le descătușeze potențialul artistic, aptitudinile creative și abilitățile de comunicare prin ateliere gratuite de teatru, dans, muzică, arte vizuale, media şi coaching artistic. Autenticitatea proiectului e dată de faptul că este construit în jurul comunității de adolescenți, implicându-i direct într-un program complex de pregătire artistică alături de traineri și mentori experimentați - actori, coregrafi, antrenori de voce, regizori de teatru, artiști vizuali, creatori de conținut video și coach artistic.

Centrul Cultural şi de Tineret “Ştefan Iordache”, împreună cu Centrul Cultural European pentru Educaţie prin Artă şi Cultură EDUC-ART şi Academia “Victory of Art”, adresează  o caldă şi deschisă invitaţie tuturor adolescenţilor care învaţă în liceele Sectorului 5 ale capitalei la unul dintre cele mai frumoase evenimente adresate publicului tânăr.

Proiect finanţat din fonduri nerambursabile acordate de Consiliul local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache, în cadrul programului de finanţare nerambursabilă 2023. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Sectorului 5 al Municipiului București sau a Centrului Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache.