Pregateste-te de sezonul rece cu anvelopele 205 55 R16

Scăderea temperaturilor și venirea toamnei înseamnă pentru șoferi o perioadă în care trebuie să își pregătească automobilele pentru iarnă.

Dotarea cu un set nou de anvelope iarna este un pas necesar, pentru orice conducător auto.

Magazinele online care comercializează anvelope oferă clienților numeroase modele de cauciucuri, potrivite fiecărui sezon. Alegerea e dificilă pentru că există multe branduri care fabrică anvelope de calitate, la prețuri competitive.

Poți comanda online seturi de anvelope de vară, de iarnă, sau all-season. Fiecare dintre modelele de cauciucuri are anumite avantaje, iar cumpărarea trebuie făcută după o analiză detaliată. Unul din cele mai cunoscute dimensiuni este 205 55 r16 iarna, potrivit pentru autovehicule de dimensiuni medii.

Cum alegi  anvelope de iarnă 205 55 r16

Modelul de anvelope 205 55 r16 de iarnă este apreciat de șoferi pentru caracteristicile sale, care oferă siguranță și stabilitate vehiculelor, pe tot parcursul sezonului rece. Flexibilitatea și aderența la carosabilul ud sunt calități absolut necesare, pentru a traversa cu bine lunile de iarnă.

Precipitațiile abundente, zăpada sau gheața care acoperă șoselele, pun în dificultate și cu cel mai experimentat șofer. de multe ori autoturismele au tendința să derapeze atunci când carosabilul este umed, iar evitarea acestui fenomen se poate face doar în condițiile în care autoturismul este dotat cu un set de  anvelope iarna 205 55 r16 de calitate.

Pentru a alege exactun set de cauciucuri iarna 205 55 r16 potrivite autoturismului tău, trebuie în primul rând să cunoști exact dimensiunile. În al doilea rând, trebuie să stabilești un buget pe care să-l aloci pentru achiziționarea unui set nou de cauciucuri, iar în acest sens poți opta pentru cauciucuri buget cauciucuri medium sau premium.

Prețul și calitatea cauciucurilor diferă dar în funcție de nevoile tale vei putea găsi în magazinele online o varietate mare de produse pentru orice autoturism.

Orice cauciuc are inscripționată o secvență de numere și cifre care reprezintă practic dimensiunea anvelopei. Dacă cunoști aceste detalii din cartea tehnică a mașinii sau le citeștipe flancul anvelopei atunci vei achiziționa cu siguranță anvelopele de dimensiunea corectă.

Aceste cauciucuri iarna 205 55 r16 au următoarele dimensiuni : 205 este lățimea anvelopei, înălțimea este 55 iar diametrul radial exprimat în inci este R 16.

Dacă alegi să cumperi anvelope de iarnă, vei remarca pe flancul anvelopei desenată o steluță de zăpadă, uneori și simbolul M+ S( adică mud and snow– noroi și zăpadă).

Indicele de viteză și cel de sarcină sunt doi parametri importanți atunci când achiziționezi un set de anvelope. Indicele de sarcină al unei anvelope este reprezentat de o cifră care aratăvaloarea sarcinii maxime pe care o poate suporta o anvelopă la viteza recomandată de indicelede viteză şi la o anumită presiune de umflare a cauciucurilor. Indicele de viteză este inscripționat cu o literă, arătând ce viteză maximă poate atinge autoturismul care este încărcat cu sarcina maximă suportată de anvelope.

Atât indicele de sarcina cât și cel de viteză sunt inscripționați pe ambele flancuri ale anvelopelor.

În ce privește calitatea anvelopelor, există niște parametri care permit clasificarea acestora. Atunci când achiziționați un set nou de anvelope, este recomandat să țineți cont inclusiv de acești parametri :

  • Consumul de carburant este menționat sub forma a 6 clase, de la A la G).Este important să alegi anvelope care oferă posibilitatea economisirii de combustibil. Clasificarea în funcție de clasa consumului de carburant oferă o mai bună estimare a economiei de carburant obținută la 100 de km, raportat la clasa de referință A.
  • Frânarea pe sol umed este clasificată în 5 categorii de la A la F).Aceste categorii măsoară capacitatea de frânare a cauciucului. Cu cât anvelopa oferă o frânare mai rapidă, cu atât e vorba de o clasă superioară. Testul  care determină categoria de frânare este practic o frânare de urgență la viteza de 80 km/h, după care se măsoară distanța de frânare. Această performanță este raportată la cea mai bună clasă : A.
  • Zgomotul la rulare se măsoară în dB și oferă informații legate de silențiozitatea anvelopei. Un nivel redus de zgomot înseamnă o anvelopă silențioasă.

Modele de anvelope de iarnă 205 60 r16

Iată câțiva dintre cele mai cunoscute modele  de cauciucuri de buget, pentru iarnă :Viking Wintech,MomoNorthPole, Barum Polaris, Kumho WP52, Radar Dimax. Pentru o calitate mai înaltă și performanțe de top, specialiștii recomandă anvelope : Continental Winter, Dunlop,Pirelli, Goodyear, Semperit, Nokian Snowproof.

anvelope iarna cauciucuri iarna