Panourile solare - de un interes tot mai accentuat pentru publicul roman

Instalatiile solare constituie un subiect de interes la ora actuala, reprezentand se pare un substitut excelent al variantelor clasice de asigurare a apei calde menajere, precum si pentru energie electrica. Chiar daca nu reduc la 0 suma facturilor la curent, cu siguranta ca economiile realizate de cei ce au in dotare un astfel de sistem sunt substantiale.

Atat panourile solare presurizate, cat si cele nepresurizate sunt in atentia romanilor, fiind potrivite pentru cei ce doresc sa asigure totodata si protectia ce se cuvine mediului inconjurator.

In intampinarea celor ce doresc sa realizeze investitii in aceasta directie vine Bricolaj Market cu solutii complete, reprezentante de sisteme solare sub caracteristici si particularitati variate.

Principiul de functionare al panourilor solare

Panourile solare ce prepara apa calda menajera pentru locuinta au la baza un principiu de functionare relativ simplu. Acestea capteaza energia soarelui pe care o transforma in energie termica. Agentul termic preia energia provenita din colector, rezultata din radiatia soarelui. Apa calda menajera poate sa fie agentul de transfer in cazul panourilor nepresurizate.

Cele presurizate insa realizeaza schimbul de caldura la nivel de boiler, cu ajutorul sistemului ce dispune de duble serpentine. Exista tehnologii diverse care stau la baza cedarii de caldura. In functie de tipul panoului solar, poate fi vorba despre o circulatie a agentului termic in mod independent sau ajutat de alte echipamente electrice. Depinde asta de tipul de instalatie.

In categoria panourilor solare cu cea mai frecventa utilizare intra sistemele de temperatura medie sau scazuta. Acestea folosesc colectoare solare, fie pe baza de tuburi vidate, fie de tipul sistemelor solare plane.

Sunt considerate deosebit de eficiente si totodata complexe panourile solare presurizate. Componentele ce le au la baza pot sa difere in functie de brandul producator si de modele.

Plane sau vidate, panourile solare comercializate de Bricolaj Market intampina cerinte de calitate si eficienta sporite. Acestea se adreseaza unui sector vast de clienti, în principiu celor care sunt dispusi sa realizeze o investitie, a carei beneficii le vor resimti pentru ani la rand. Pe site-ul oficial www.bricolajmarket.ro sunt disponibile ofertele complete. 

panouri solare bricolaj market