OSF Global Services dezvoltă pentru Centrul Internaţional de Studii Pedagogice din Franta o aplica

[Bucuresti, 23 februarie 2012] - Furnizorul romano-canadian de servicii de dezvoltare IT si consultanta, OSF Global Services, anunta lansarea aplicatiei de evaluare a competentelor lingvistice, TCF (Test de connaissance du français), dezvoltata in colaborare cu Centrul International de Studii Pedagogice (CIEP). Avand sediul central in Franta, langa Paris, CIEP este o instituÈ›ie publica ce isi desfasoara activitatea in colaborare cu numerosi parteneri nationali si internationali, fiind recunoscuta pentru competenÈ›ele sale in materie de formare si evaluare. Printre misiunile instituÈ›iei se numara si evaluarea cunostintelor de limba franceza a pesoanelor non-francofone.


Institutul francez CIEP ofera publicului un sistem de testare destinat tuturor celor care doresc sa isi evalueze cunostintele de limba franceza in scopuri profesionale, personale sau academice. Acest sistem este accesibil prin intermediul a peste 600 de centre agreate CIEP la nivel international. In urma unei licitatii publice castigata in vara anului 2010 de OSF Global Services, cele doua organizatii si-au anuntat colaborarea in vederea reproiectarii aplicației concepute de CIEP. Noul proiect a presupus implicarea, timp de aproape un an, a unei echipe de dezvoltatori software si consultanti din cadrul OSF Global Services. La momentul actual, colaborarea continua sub forma serviciilor de mentenanta si suport tehnic pentru suita de aplicatii.



Reproiectarea aplicatiei TCF se caracterizeaza prin nevoia de a implementa o platforma globala, cu un nivel superior de securitate, care:



sa garanteze lansarea si reinnoirea automata a conÈ›inutului multimedia al diferitelor probe in toate centrele de testare; 

sa permita administratorilor centrelor de testare sa supravegheze progresul canidatilor in timp real si sa le ofere statistici complexe;

sa genereze fiecarui candidat un test individual ale carui rezultate detaliate sa fie apoi colectate si directionate catre CIEP.



OSF Globa Services aplicatie software educatie