Micutul si-a murdarit hainutele? Iata cum scoti petele de pe un body pentru bebe!

Bebelusii sunt de-a dreptul adorabili chiar si atunci cand isi murdaresc hainutele, printre care se numara si un body bebe. Ca mama, trebuie sa stii ca vei avea de spalat cantitati imense de haine, insa acest lucru nu trebuie sa te sperie, ci din contra, trebuie sa te incurajeze sa gasesti cele mai eficiente solutii. Iar pentru ca printre cele mai practice haine de bebelusi se numara un body pentru bebe, va trebui sa cauti solutii naturale pentru a scoate petele incapatanate, astfel incat materialul sa nu aiba de suferit in urma spalarilor repetate cu detergent. Iata cateva sfaturi utile cu privire la indepartarea petelor cu ingrediente naturale pe care cu siguranta le ai in casa! 

Otetul alb curata in profunzime 
Datorita proprietatilor sale de curatare, otetul alb este un ingredient foarte util atunci cand vine vorba de indepartarea petelor de pe un body bebe. Compusii acizi din aceasta solutie naturala actioneaza direct asupra tesaturii si elimina eficient petele. Toarna cateva picaturi de otet alb pe locul cu pricina, lasa sa actioneze 5-10 minute, apoi curata locul cu o discheta din bumbac imbibata in apa rece. Repeta procedeul in caz ca este necesar. Otetul este eficient in cazul petelor de ceai sau alte produse lichide. 

Apa minerala dizolva petele 
Gratie continutului sulfuros, apa minerala este un ingredient ideal pentru scoaterea petelor impregnate in tesatura unui body pentru bebe. Daca micutul tau isi pateaza hainele cu mancare, tot ce trebuie sa faci este sa umezesti un servetel sau un prosop din bumbac cu apa minerala si sa tamponezi locul pana cand pata isi pierde din intensitate sau, in cel mai bun caz, dispare. 

Lamaia, un dezinfectant natural 
Exista unele pete, cum sunt cele provenite de la fructe si sucuri, care trebuie indepartate imediat pentru a nu ingalbeni tesatura. Daca bebelusul tau este neastamparat si obisnuieste sa se murdareasca chiar si dupa ce abia l-ai schimbat cu un body pentru bebe, asigura-te ca ai mereu la indemana o lamaie proaspata. Stoarce zeama si toarna cateva picaturi peste petele incapatanate. Lasa sa se dizolve si sa se usuce in mod natural. De asemenea, mai poti tampona un body pentru bebe alb cu felii de lamaie, intrucat acestea au un efect de albire si reusesc sa indeparteze petele cauzate de mancare, bauturi sau secretii. 

Bicarbonatul de sodiu elimina murdaria
Datorita proprietatilor sale antibacteriene si astringente, bicarbonatul de sodiu ajuta la indepartarea celor mai persistente pete de pe un body pentru bebe, indiferent de culoarea lui. Tot ce trebuie sa faci este sa combini o lingurita de bicarbonat de sodiu cu zeama de la jumatate de lamaie si jumatate de cana de apa calda. Omogenizeaza si aplica amestecul direct pe pete, lasand sa actioneze in jur de 10 minute. Clateste cu apa calda si repeta procedeul ori de cate ori este necesar. 

Iata cate metode naturale exista pentru a scoate petele incapatanate de pe un body pentru bebe! Daca vei tine cont de aceste sfaturi practice, vei reusi sa castigi timp atunci cand vine vorba de intretinerea hainelor de bebelusi, iar piesele vestimentare ale micutului se vor mentine intr-o stare impecabila. Nu uita ca petele sunt la ordinea zilei, prin urmare trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa dai dovada de multa inventivitate! 


body bebe Liloo.ro