Melania Medeleanu, Lucian Mîndruţă, Leslie Hawke, Alexandru Bălăşescu &#351



Astazi, 8 decembrie 2010, incepand cu orele 15:00, la Biblioteca Academiei Române din Bucureşti, 150 de apropiati si fani TED alaturi de vorbitori romani si de invitatii conferintei globale, ale căror discursuri vor fi transmise in direct, raspund  impreună la intrebarea “ Cum se tranforma lumea sub influenţa femeilor ?”


Transmisia live a conferinţei globale ce are loc în Washington DC va aduce comunitatii TED din Bucuresti discursurile lui Jaqueline Novogratz, maiestătii sale Sheikha Mayassa, cercetoarea Deborah Rhodes si alti activisti, cercetatori si artisti. Alaturi de acestia, in spatiul de dezbatere moderat de Melania Medeleanu, se alatura voci  puternice ale spatiului românesc : Lucian Mindruta, Maria Sandor, Leslie Hawke, Alec Balasescu. Temele abordate variaza de la mariaje timpurii versus educatie, pana la schimbarea mentalitatilor romanesti fata de femei, din ‘89 pana in prezent.

Traversand culturi, generatii si sectoare diferite ale vietii, femeile sunt recunoscute din ce in ce mai mult ca arhitecti ai schimbarii. Ele continua sa devina inovatori cu perspective nebanuite in domenii ce variaza de la sisteme financiare, artă si cercetare pana la construirea unor noi direcţii pentru comunitătile si tarile din care fac parte. In intreaga lume si in Romania femeile capata o voce din ce in ce mai puternica, cu si despre care merita discutat, iar conferinta TEDxWomen gazduieşte spatiul multicultura,l catalizator al acestei conversaţii.

TEDxWomen este organizat sub licentă de Asociaţia Generaţia Y – curator TEDxBucharest, in parteneriat cu Sistemul ONU in Romania. Evenimentul incepe la 15:00 si se incheie la 23:30 iar accesul se face gratuit, pe bază de invitatie. Informatii din timpul evenimentului vor fi disponibile pe contul de twitter @TEDxBucharest.

Conferinta globala TEDWomen include si discursurile fondatorului CNN Ted Turner, Directorului operaţional Facebook Sheryl Sandberg  si a lui Madeleine Albright.

Curiosi de vesti mai multe?

ted tedx femei tedxwomen tedxbucharest