Luna Ianuarie – Luna dedicata informarii asupra efectelor fumatului asupra sanatatii in cabinetul de



Luna Ianuarie – Luna dedicata informarii asupra efectelor fumatului asupra sanatatii in cabinetul de Medicina Dentara DolceDenta si farmaciile DolceFarm Constanta

 

Constanta, 09 Ianuarie – 09 Februarie 2012

Cabinetul de Medicina Dentara DolceDenta din Constanta, cu sprijinul farmaciilor Dolcefarm si al Centrului de Educatie pentru Sanatate OroDentara (Dr. Klara Papuc)  desfasoara in perioada 09 Ianuarie 2012 – 09 Februarie 2012 un proiect de promovare a sanatatii si de constientizare a populatiei asupra efectelor nocive  ale fumatului asupra sanatatii.

Evenimentul isi propune sensibilizarea publicului la efectele nocive ale fumatului asupra sanatatii generale a organismului, cat si asupra efectelor sale asupra sanatatii oro-dentare.  Per global, afectiunile asociate fumatului omoara 1 din 10 adulti, ceea ce semnifica un deces la fiecare 8 secunde. Fumatul determina aparitia unui risc crescut de afectiuni cardiace, infarct, un control deficitar al diabetului, afectiuni respiratorii, modificarea capacitatii de aparare a organismului.

Din acest motiv, in perioada 09 ianuarie 2012 – 09 Februarie 2012, in cabinetul DolceDenta si farmaciile DolceFarm vor fi distribuite materiale educative cu scopul informarii persoanelor fumatoare asupra riscurilor la care se expun si de furnizarea de alternative pentru renuntarea la acest obicei.

Farmaciile Dolcefarm, partenere ale acestui proiect vor oferi, pe langa materialele educative si un card de reducere de 5% la produsele dermatocosmetice pentru toate persoanele participante la program.







Parteneri in cadrului proiectului:

·         Farmaciile DolceFARM

·         Revista Glamorous Smile

·         Centrul de Educatie pentru Sanatate OroDentara

 







 

fumat cancer preventie sanatate fumatori