Lansare proiect Performan i excelen n cercetarea postdoctoral n domeniul tiinel



BucureÅŸti 3 mai 2010

 

Lansare proiect: Performanţă ÅŸi excelenţă în cercetarea postdoctorală în domeniul ÅŸtiinÅ£elor economice din România

 

 

 

Academia de Studii Economice din BucureÅŸti anunţă lansarea proiectului „Performanţă ÅŸi excelenţă în cercetarea postdoctorală în domeniul ÅŸtiinÅ£elor economice din România”, cofinanÅ£at din Fondul Social European prin Programul OperaÅ£ional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

Proiectul este realizat în parteneriat cu Universitatea din Reading (Marea Britanie), Universitatea BabeÅŸ-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din IaÅŸi ÅŸi Universitatea de Vest din TimiÅŸoara ÅŸi are ca scop crearea unei ÅŸcoli postdoctorale de tip reÅ£ea în domeniul ÅŸtiinÅ£elor economice. Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni (3 mai 2010 – 30 aprilie 2013), iar valoarea totală a acestuia este de 18 072 298 lei, din care 17 656 840 finanÅ£are nerambursabilă.

 

Proiectul îÅŸi propune să susÅ£ină excelenÅ£a, dinamismul ÅŸi creativitatea în cercetarea economică românească prin formarea unei generaÅ£ii de tineri cercetători, capabili să se integreze în aria de cercetare europeană.

 

În cadrul acestui proiect vor beneficia de sprijin financiar de 3400 lei pe o perioadă de 28 de luni, 80 de tineri cercetători, doctori în economie, selectaÅ£i pe bază de competiÅ£ie. Pe lângă bursa acordată, fiecare cercetător din program va beneficia de un stagiu de mobilitate la universităţi europene de prestigiu.

 

Totodată, prin participarea la conferinÅ£e ÅŸtiinÅ£ifice internaÅ£ionale, prin publicarea unor articole în reviste de specialitate de top va fi îmbunătăţită vizibilitatea cercetătorilor români pe plan european.

 

Proiectele de cercetare acceptate în program se vor subsuma unei largi arii tematice cuprinzând 7 domenii prioritare: dezvoltarea regională, uniunea economică ÅŸi monetară, politica concurenÅ£ială ÅŸi piaÅ£a unică, sustenabilitatea sistemelor de securitate socială, mediul ÅŸi calitatea vieÅ£ii, europenizare ÅŸi globalizare, guvernanţă în societatea bazată pe cunoaÅŸtere.

 

 

 

Sunt încurajate cercetările economice de frontieră ÅŸi interdisciplinare, respectiv colaborările dintre tinerii doctori din diferite domenii de specializare, de la toate facultăţile cu profil economic din România.

 




 

 

Director de proiect

 

Ion Gh. ROÅžCA

 

Rector

 

Academia de Studii Economice din BucureÅŸti

 

 

postdoctorat burse stiinte economice doctorat cercetare