Jantele auto, un accesoriu necesar pentru masina ta

In lumea zilelor noastre, in care totul se desfasoara cu o rapiditate absolut uimitoare, ne este destul de imposibil sa ne imaginam cum ar arata viata fiecaruia dintre noi fara autovehicule. Pe langa faptul ca o masina reprezinta un mijloc de transport care este mereu la dispozitia noastra, aceasta reprezinta in acelasi timp si un mijloc de transport deosebit de confortabil. Un automobil reprezinta un sistem complex de mecanisme care conlucreaza si care pun in miscare ceea ce noi astazi numim masina. Pentru a putea functiona in mod corespunzator, o masina necesita o intretinere destul de minutioasa in mod periodic, daca vrem sa ne putem bucura de functionalitatea acesteia pentru vreme cat mai indelungata. 

Unul dintre accesoriile foarte importante si pe care de foarte multe ori soferii le neglijeaza sunt jantele auto. Desi acestea au un rol foarte bine stabilit in structura unei masini, nu de putine ori acestea nu beneficiaza de toata atentia cuvenita. Jante auto de calitate se gasesc si in magazinul online Autolux.ro, astfel ca este mult mai simplu sa le regasim pe cele de care avem cu adevarat nevoie si in plus, putem beneficia de preturile promotionale din aceasta perioada . Pentru ca in general jantele sunt niste accesorii auto destul de neglijate de catre majoritatea soferilor, iata cateva lucruri interesante pe care nu le stiai despre rolul jantelor in structura unei masini. 

Ajuta la racirea sistemului de franare.

Probabil deja cunoastem cu totii faptul ca sistemul de franare al unei masini este suprasolicitat in timpul deplasarilor, astfel ca acesta se incinge destul de tare. In functie de modelul de jante alese, acestea pot ajuta la racirea corespunzatoare a acestui sistem. Cu cat aliajul din care sunt facute aceste jante este mai rezistent la caldura, cu atat se va putea amortiza mai bine uzura prematura a franelor. 

In functie de materialul din care sunt facute, acestea pot asigura o franare mai eficienta.

Chiar daca jantele nu fac parte in mod direct din sistemul de franare, cert este faptul ca acestea pot contribui la o franare mai eficienta daca aliajul din care sunt construite este unul mai usor. Explicatia acestui lucru ar fi faptul ca masina va putea frana mult mai eficient datorita faptului ca nu va fi nevoita sa stopeze o greutate in plus. Cu cat masina este mai supraincarcata, cu atat distanta de franare creste datorita greutatii. Astfel, pentru o franare cat mai eficienta, este de dorit sa nu se supraincarce niciodata masina atunci cand nu este absolut necesar. 

Cu cat jantele sunt mai usoare, cu atat masina consuma mai putin combustibil.

Cu cat o masina este mai grea sau mai incarcata, cu atat aceasta va consuma o cantitate mai mare de combustibil. Acest lucru probabil ca nu mai reprezinta o noutate pentru nimeni, insa si jantele pot contribui la acest lucru avand in vedere ca cu cat sunt mai usoare, cu atat cantitatea de combustibil consumata va scadea. Asadar, alegerea unor jante corespunzatoare pentru masina, ne poate ajuta sa reducem consumul de combustibil si implict cateva costuri in acest sens. 

 

jante auto Autolux.ro