ITGStore.ro ofera cititoare de carduri de sanatate aprobate de CNAS

ITGStore.ro  pune la dispozitie unitatilor medicale cititoare de carduri de sanatate autorizate de CNAS ce pot citi Cardul Electronic de Asigurari de Sanatate (CEAS) ce va fi obligatoriu incepand cu data de 1 Ianuarie 2015.



Informatii medicale esentiale vor fi stocate incepand cu 1 Ianuarie 2015 pe Cardurile Electronice de Sanatate. Acestea nu sunt o noutate in Romania, dar incepand cu 1 ianuarie anul viitor, ele vor deveni obligatorii pentru orice pacient care doreste sa beneficieze de servicii medicale in institutiile de stat.



Pe de alta parte, institutiile medicale de stat, inclusiv cabinetele medicilor de familie, sunt obligate sa detina echipamentele necesare pentru citirea si scrierea datelor pe aceste carduri medicale. Ele vor contine cateva informatii extrem de importante in desfasurarea actului medical: grupa sanguina, RH-ul pacientului, lista bolilor cu risc vital sau cronice de care sufera o persoana si acceptul de a deveni donator de organe.



Astfel de informatii sunt extrem de importante si sunt date personale extrem de sensibile astfel ca intreg sistemul ce va deservi utilizarea acestor carduri este foarte bine monitorizat de catre CNAS. Un rol important in acest proces il vor avea echipamentele capabile sa citeasca si sa scrie date pe cardurile medicale. Astfel, CNAS a emis o lista cu echipamentele agreate pentru a fi comercializate si achizitionate de institutiile medicale de stat.



ITGStore.ro detine in portofoliu mai multe modele de cititoare de carduri de sanatate, aflata pe lista cu echipamente acreditate de CNAS.



Un asfel de echipament ce imbina fiabilitatea, siguranta in functionare si un cost redus, este cititorul de carduri Identive SPR 332. Acest echipament este deopotriva cititor, dar si inscriptor de carduri fiind foarte util medicilor de familie, singurii care au dreptul de a scrie informatii pe cardurile de sanatate ale pacientilor lor.



Identive SPR 332 este de tip Plug&Play neavand nevoie de cunostinte tehnice pentru instalare. O simpla conectare prin portul USB la un laptop sau calculator permite accesul la datele citite de pe cardul medical sau scrierea ori modificarea informatiilor inregistrate. Producatorii acestui echipament au acordat o importanta sporita securitatii, fiind dotat cu un mod special de protectie a PIN-ului ce este introdus si citit local si nu pe o statie server care poate sa fie afectata de atacuri informatice.  Identive SPR 332 este compatibil cu aproape toate sistemele de operare de pe piata.



ITGStore ofera si alte tipuri de cititoare de carduri medicale, agreate de CNAS, cu sau fara tastatura si ecran. Mai multe detalii pot fi gasite pe ITGStore.ro.



ITGStore.ro este un magazin online ce ofera echipamente pentru o gama larga de activitati, aducand mereu solutii noi care sa eficientizeze activitatea departamentelor ce lucreaza cu informatie, prelucrarea datelor, stocuri de produse sau etichetare.



Powered by SEOmonitor