Inovarea digitala cu ajutorul blogului

Mulți proprietari de afaceri mici cred că folosesc deja tehnologia digitală în mod eficient, deoarece au o pagină Facebook. Dar există mai multe modalități de a utiliza tehnologia digitală pentru a îmbunătăți rezultatele afacerii dvs., mai ales prin intermediul unui blog.

Efectuarea unui blog vă va ajuta să stabiliți dacă afacerea dvs. este un novice digital,activ digital sau digital avansat.

Cele 3 etape ale inovării digitale:

Supraviețuitor(novice)

O afacere în acest stadiu ar avea o inovație digitală prin utilizarea canalelor digitale de bază și largi. De exemplu, aceștia ar putea avea un blog care nu este actualizat în mod regulat și nu poate accepta comenzi prin e-mail.

Consolidarea(activă)

O afacere în acest stadiu ar avea o inovație digitală moderată, cu un blog care este utilizat în mod activ ca platformă de e-commerce pentru acceptarea comenzilor. Este posibil ca aceștia să utilizeze diferite programe interne pentru a-și simplifica procesele sau pot utiliza anumite servicii bazate pe cloud pentru lucrătorii la distanță.

 Conducerea(avansată)

O afacere în acest stadiu se află în vârful jocului de inovație digitală și se străduiește constant să își îmbunătățească poziția digitală. Ele îmbrățișează soluții digitale ale unei strategii digitale și investesc în tehnologii și soluții digitale în fiecare nivel al afacerii.

Utilizați blogul pentru a evalua pregătirea digitală a afacerii dvs.

Verificați pregătirea digitală

Amintiți-vă să vă comparați afacerea cu alte întreprinderi similare din industria dvs.,pentru a obține o idee despre sarcinile care sunt cele mai importante. Este posibil ca afacerea dvs. să nu trebuiască să fie avansată digital în toate domeniile, dar ar trebui să încercați să potriviți sau să depășiți concurenții.

 Crearea unei strategii digitale

Strategia digitală a afacerii dvs. va include obiectivele dvs. de afaceri, planul dvs. de acțiune digitală și modul în care activitățile dvs. digitale se integrează cu planul general de afaceri.

 Descrieți obiectivele companiei

Rezumați motivele pentru îmbunătățirea inovației digitale. De exemplu, doriți sa:

cresteti cota de piata sau baza de clienti?

găsiți eficiență și economii de costuri?

deveniți un lider inovatoar în afaceri sau în industrie?

atrage personal de calitate?

îmbunătățirea comunicării cu clienții și furnizorii?

Elaborarea unui plan de acțiune digitală

De exemplu, dacă în prezent afișați informații pe blogul dvs., dar nu primiți comenzi și nu încurajați clienții să plătească online, puteți lua în considerare următorii pași:

Vorbițicu dezvoltatorul dvs. web despre adăugarea unei soluții de comerț electronic către blogul dvs. web.

Companiile de cercetare din industria dvs. sau industriile conexe care vând online în mod eficient.

Formați o strategie de vânzări și logistică pentru noul dvs. canal de vânzări.

Definiți strategia de marketing pentru lansarea și promovarea în continuare a acestui canal.

Lansați noul canal de vânzări.

Includeți activitățile dvs. digitale în planul dvs. de afaceri

Strategia dvs. digitală nu ar trebui să fie separată de planul dvs. de afaceri - mai degrabă ar trebui să includeți acțiuni digitale în fiecare parte a planului dvs. de afaceri. De exemplu, planul dvs. de marketing ar trebui să includă activități de marketing digital, cum ar fi optimizarea motorului de căutare,marketingul social media și dezvoltarea site-urilor web.

 

 

blog