Ingrijirea corespunzatoare a unei masini: Lucruri daunatoare pe care trebuie sa le eviti cu orice pret

Achiztionarea unei masini, este un lucru in care investim in general pe termen lung, de aceea intretinerea corespunzatoare a acesteia reprezinta unicul mod prin care putem prelungi durata de viata a componentelor acesteia. Chiar daca masinile moderne sunt concepute in asa fel incat sa ne ofere experiente de condus cat mai placute si sa fie cat mai fiabile, probabil ca nu mai reprezinta niciun fel de secret faptul ca mai devreme sau mai tarziu, tot vom fi pusi in situatia de a remedia anumite aspecte. In fond, masinile sunt concepute din piese si accesorii cu o durata de viata limitata, o pondere importanta in prelungirea duratei de viata a acestora fiind si modul in care alegem sa le ingrijim. Un stil de condus defensiv, inlocuirea la timp a pieselor si consumabilelor uzate, sau inspectiile tehnice periodice, precum si alte aspecte similare, reprezinta un mod aproape sigur prin care se poate prelungi durata de viata a unei masini. 

            De foarte multe ori insa, ne absolvim complet de vina atunci cand ceva se defecteaza, blamand mai degraba calitatea slaba a componentelor decat comportamentul nostru neadecvat fata de masinile pe care le conducem. In cele ce urmeaza, vom discuta putin despre cateva dintre cele mai comune lucruri daunatoare pe care le facem fiecare dintre noi din cand in cand si pe care este de dorit sa le evitam cu orice pret.

            Deplasarile cu rezervorul aproape gol.

            Una dintre cele mai comune situatii daunatoare pentru masina este cea in care alegem sa circulam cu masina, desi rezervorul acesteia este aproape gol. Dincolo de faptul ca putem ramane fara combustibil intr-o zona aflata la mare departare de orice benzinarie, deplasarile cu cu rezervorul aproape gol poate duce la defectarea pompei de combustibil. In plus, depunerile din combustibil (care ajung pe fundul rezervorului) pot ajunge in sistemul de injectie, lucru ce presupune o defectiune majora si costisitoare.

            Neinlocuirea la timp a pieselor uzate.

            Zgomotele ciudate (atunci cand apar desigur) trebuie investigate intotdeauna, pentru ca in marea majoritate a cazurilor, acestea semnaleaza o problema undeva. Neinlocuirea la timp a unor piese auto importante este un lucru care poate genera in timp probleme serioase la diferite componente principale, a caror reparatii sunt complexe si te pot costa foarte scump. La acest capitol, putem inlude si uleiul pentru motor, un consumabil care neinlocuit la timp poate afecta grav buna functionare a motorului.

            Utilizarea stergatoarelor pe uscat.

            Pastrarea parbrizului si a lunetei curate este fara doar si poate un lucru important, mai ales in ceea ce priveste siguranta, insa pentru acest lucru, este esential sa te asiguri ca rezervorul lichidului de parbriz nu este niciodata gol. Acest lucru poate duce la aparitia zgarieturilor pe parbrizsi la uzura prematura a lamelor de cauciuc de pe stergatoare.

            Ambreiajul apasat la semafor.

            O practica destul de des intalnita si din pacate destul de daunatoare este aceea de a tine ambreiajul apasat la semafor. Discul si placa de presiune se uzeaza prematur in astfel de conditii, astfel ca s-ar putea sa te trezesti cu o cheltuiala neprevazuta, mai devreme decat te-ai putea astepta.

 

dezmembrari auto piese auto ulei pentru motor