ICAP a organizat Conferinta de Management al Riscului de Creditare 8 iunie 2011 Athenee Palace Hil

BUCURESTI, iunie 8, 2011

 

 

 

Cu participarea a 300 directori de la 240 de companii romanesti si multinationale, Conferinta de Management a Riscului de Credit a avut loc in data de 8 iunie la HILTON Athenee Palace Bucuresti. A doua editie a Conferintei, dedicata acestui subiect esential a fost organizata de ICAP Romania si CYCLE European, ambele membre ale Grupului  ICAP, cel mai mare furnizor de servicii pentru afaceri din regiunea sud-estica, avand ca principala activitate Credit Rating. Organizarea conferintei, sustinuta de Business Review, coincide cu importantul anunt facut de Grupul ICAP cu privire la parteneriatul exclusiv cu DUN & BRADSTREET, liderul mondial in furnizarea serviciilor de Credit Risc Rating si Informatii de afaceri.

 

 

 

Patru analisti de prestigiu de la companii de top, Jean Marie Christophe - Vice President DUN & BRADSTREET International Partnerships, Petr Vins – Director General MOODY's Europa Centrala, Daniele Funaro - Senior Manager BAIN & CO si Makis Tzeis - Managing Director ATRADIUS au oferit o imagine de ansamblu a problemelor legate de riscul de creditare. Petr Vins a afirmat ca in contradictoriu cu reducerea semnificativa a ratelor implicite din aceste regiuni, diminuarea treptata a presiunii de scadere a riscului companiilor si stabilizarea continua a calitatii creditelor corporative, rezultatul este incert si exista inca multe riscuri, atribuite in mare parte recuperarii lente a economiei globale. Jean-Marie Christophe a subliniat nevoia crescanda de management al riscului mai frecvent si mai amanuntit, care poate fi obtinut prin utilizarea unor ”unelte” speciale facilitate de tehnologie si a subliniat importanta calitatii informatiilor interne pentru luarea deciziilor de credit importante. De cealalta parte, Daniele Funaro prezentand Cele mai Bune Practici in Managementul Riscului de Creditare a sugerat ca entitatile trebuie mai intai sa analizeze si sa inteleaga pozitionarea portofoliul curent din punct de vedere al riscurilor sub diferite aspecte, si apoi sa defineasca o pozitie tinta bazandu-se pe apetitul lor pentru risc. In final,  Makis Tzeis a dezbatut valoarea asigurarii de credit ca o importanta “unealta” de management al riscului, nu numai pentru a proteja compania de creante nerecuperabile dar si ca un mod de finantare al afacerii.

 

 

 

Mai mult, doua dezbateri libere au oferit oportunitatea unor discutii aprinse intre directorii de nivel C. Prima, coordonata de Nikitas Konstantellos - CEO al Grupului ICAP, a fost o discutie libera despre Managementul Riscului de Creditare intre Costin Baicu - CFO al TotalSoft, Mihaela Chelu - CFO al Wienerberger, Jean Dimitrescu - CFO al AQUILA Group, Mariusz Jamka - Commercial Finance Director al URSUS Breweries si Ileana Petrache - CFO al XEROX Romania. A doua dezbatere despre Cele mai Bune Practici in Managementul Riscului de Creditare, coordonata de Vasilis Gatzoyannis – Executive Director International Business al Grupul ICAP, a prezentat opiniile specialistilor in Factoring si anume: Ela Breazu - BANCPOST, Anca Dogaru - BRD Groupe Societe Generale, Simona Camelia Hajal – BCR, Ciprian Paltineanu – UNICREDIT TIRIAC BANK si Dan Stoica – ROMFACTOR.

 

 

 

Domnul Karim Kheirat, Country Manager al ICAP Romania, a afirmat: “Suntem foarte mandri sa vedem deschiderea pozitiva a mediului de afaceri din Romania fata de initiativa noastra cu privire la Conferinta despre Risc Rating, indicand existenta unei nevoi intense pentru informare in aceasta privinta. Scopul acestei conferinte este de a ne ajuta clientii sa isi gestioneze in mod eficient riscul de creditare, care este o parte importanta din dezvoltarea afacerii lor. ICAP Romania se dezvolta ca principalul furnizor de servicii de risc a creditarii si noua cooperare cu D&B va ajuta la consolidarea acestei pozitii.”

 

 

 

TOTALSOFT a fost sponsorul principal al conferintei in timp ce Atradius, Corporate Office Solutions, Finexpert, Gras Savoye Romania, Hammond Bogaru & Associates, Hertz Lease, ROMTELECOM, TCE Holding si Time4Print au sponsorizat de asemenea evenimentul. BIZ, CONSO.RO, DOING BUSINESS.RO, Romania Libera, STARTUPS.RO si Wall-Street.RO au fost partenerii media impreuna cu numeroase organizatii, ACCA, Camera de Comert ROMANO - BRITANICA, Camera de Comert ROMANO-FRANCEZA, CFA, Camera de Comert ELENO- ROMANA, Camera de Comert UNGARO - ROMANA CARPATIA si Camera de Comert OLANDA-ROMANIA au sustinut organizarea.

 

 

 

 

 

 

 

ICAP Group, cu venituri la nivelul a €60 milioane si 1.200 angajati, este cel mai mare Grup de Servicii de Afaceri din Grecia, care se extinde in mod dinamic in regiunea sud-estica. In plus fata de activitatea din 5 orase mari ale Greciei, Grupul se poate lauda si cu filiale ce se dezvolta rapid in Romania, Bulgaria, Serbia si Cipru. ICAP Romania si CYCLE European, filiale ale Grupului ICAP cu 250 angajati opereaza pe piata din Romania si au ca viziune principala facilitarea si promovarea dezvoltarii afacerilor prin aducerea de valoare clientilor. ICAP Romania ofera servicii grupate pe patru mari Linii de afaceri: Servicii de Risk Rating, Solutii de Marketing, Consultanta in Management si People Solution. In cadrul serviciilor de risk rating, filiala Grupului CYCLE European ofera Servicii de Management a Creantelor obtinand cele mai bune rezultate in conformitate cu cadrul legal. Compania isi desfasoara activitatea in Romania din 2004 cu profesionalism, forta de munca cu studii superioare si tehnologie avansata.

 

 

 

Pentru mai multe informatii:

 

 

 

Biroul de Presa ICAP Romania

 

 

 

Elena Pop epop@icap.ro

 

 

 

Tel. +4021 2062460

Conferinta Credit Risc Afaceri