Goana dupa sanatate – Alerg si ajut un copil - cros caritabil

ONG

Pe data de 9 septembrie 2017,Asociatia Diaconia Filiala Magurele da startul crosului “Goana dupa sanatate – Alerg si ajut un copil”, editia 2017, eveniment menit sa promoveze proiectul “Ajut un copil”, dar si un mod de viata sanatos.

“Goana dupa sanatate” este aldoilea eveniment major organizat in cadrul proiectului “Ajut un copil”, dupa“Campionatul de fotbal al elevilor din Magurele”, desfasurat de-a lungul maimultor saptamani in iarna 2016 – 2017, cu sprijinul LPF si implicarea lui Gheorghe Hagi.

Crosul “Goana dupa sanatate” se va desfasura in orasul Magurele, judetul Ilfov. Participantii vor fi copii cu varste cuprinse intre 5 si 17 ani, precum si adulti de pana la 90 de ani,urmand a lua startul incepand cu ora 9:30. , pe doua trasee deja stabilite.

Anul acesta, crosul “Goana dupa sanatate” beneficiaza de sustinerea unor nume reperezentative ale showbiz-ului si sportului romanesc, precum: Monica Davidescu, Aurelian Temisan, Maricica Puica, Valeria Racila van Groningen, Laura Badea, Ruby, Alb Negru, Theo Rose, Ionica Morosanu, Rares Varniote si Bogdan Tascau, Ralflo, Dorian Popa, lista ramand deschisa pentru toti cei cu afinitati umanitar-caritabile.

Pe partea tehnica, evenimentul seva desfasura sub directa indrumare a reprezentantilor RO Club Maraton si EliteRunning, precum si al platformei de inscrieri la evenimente sportive 42km.ro.

Organizatoric, crosul “Goana dupa sanatate – Alerg si ajut un copil”, editia 2017, beneficiaza de suportul Primariei Magurele, al Politiei locale, al Jandarmeriei si al altor institutii publice abilitate.

Cu sprijinul sustinatorilor si al sponsorilor, ne dorim ca evenimentul sa constituie un pas inainte in dezvoltarea proiectului “Ajut un copil” si un impuls in implicarea publica intr-un domeniu sensibil, cel al copiilor fara familii, completand astfel sistemul de stat intr-un mod mai apropiat de necesitatile integrarii copiilor in societatea romaneasca.

Evenimentul sportiv se va incheia in aula Facultatii de Fizica din orasul Magurele, unde va avea loc festivitatea de premiere, urmata de un spectacol sustinut de reprezentanti de renume ai show-biz-ului romanesc.

Pasionatii de alergare, dar nunumai, se pot inscrie la cros pe platforma evenimentului  www.goanadupasanatate.ajutuncopil.ro pana la data de 07.09.2017. Taxa de participare a adultilor in valoare de 40 lei este asimilata ca si donatie umanitara, adolescentii si copii beneficiind de gratuitate 100%.

Despre proiectul “Ajut un copil”

Proiectul a luat nastere in anul 2014, dupa fericita intamplare prin care Parintele Andrei Dragan, preot paroh in localitatea Nefliu, Magurele, a infiat 3 copii orfani. In urma acestui eveniment, parintelui i-a venit ideea infiintarii unui asezamant social destinat unui numar de 20 de copii fara familii. “Am infiat trei copii, pot sa mai infiez douazeci”, declara parintele Andrei, plin de incredere si entuziasm.

Astfel, cu ajutorul Consiliului Local Magurele, a demarat proiectul de constructie al asezamantului socio–educational Sf. Mucenita Filofteia, menit sa gazduiasca si sa educe 20 de copii fara familii, de la varste fragede pana la 18 ani, in vederea integrarii armonioase in societate.

Proiectul a atras atentia oamenilor de bine, proveniti din diverse medii, de la business-ul romanesc si pana la multinationale, rezultand o echipa de proiect interdisciplinara, in masura sa sustina toate aspectele, de la cele legale si de autorizare, pana lacele tehnice si financiare.

Pentru a asigura intregul cadru legal, in toamna anului 2016, cu implicarea echipei de proiect, a luat fiinta Asociatia Diaconia Filiala Magurele, organizatie non-profit si care va sustine toate activitatile din cadrul proiectului “Ajut un copil”.

Adrian Nicolescu
Relatii Publice si Comunicare
adrian.nicolescu@ajutuncopil.ro
0734 174 322

goana dupa sanatate alerg si ajut alegare cros maraton ajut un copil ajutuncopil.ro sport competitie