Fotograful de nunta, creatorul amintirilor – ce importanta sa ii acorzi si de ce

Nu este o noutate faptul ca un fotograf trebuie sa fie prezent la un eveniment precum o nunta.Totul devine discutabil mai degraba despre ce importanta ii acorzi acestuia. Dar mai intai de toate merita mentionat de la bun inceput cum incepe colaborarea si ce greseli frecvente fac cei mai multi dintre miri.

Alegerea unui fotograf care sa participe la evenimente a devenit o nevoie dupa ce in stil practic oamenii si-au dat seama ca nu raman decat cu amintiri dupa terminarea serilor festive. Dovezi pentru posteritate, nevoia de a avea nepretuite amintiri in variante printate, fotografia a inceput sa fie tot mai apreciata. Iar la ora actuala, datorita echipamentelor performante, fotografii pot surprinde publicul cu adevarate creatii, efecte deosebite ce fac din fiecare fotografie o arta.

In cadrul unei nunti, fotograful este cel care surprinde reactii si emotii. In dinamica evenimentelor, a tabloului traditional sau nu, fotograful trebuie sa capteze cadre unice. Alegerea acestuia este evident o misiune grea, tinand cont de asteptarile legate de acesta si de activitatea sa. Pe cat de interesati sunt viitorii miri sa aleaga un fotograf nunta care corespunde cu preferintele lor, pe atat de multumiti vor fi dupa ce vor primi si materialul, albumul final.

Un lucru de calitate va fi mereu mai costisitor, dar merita

Ar trebui deja sa fie o lectie invatata faptul ca acolo unde se doreste calitate nu e loc de compromis. In cazul fotografului, calitatea pe care o promite este un rezultat al eforturilor sale de a se perfectiona, investitia in echipament si acea nota originala. In plus, este vorba de experienta deopotriva. Fotograful trebuie sa fie competent si cand vine vorba de reactia si comportamentul sau in timpul ceremoniei. Pentru ca are experienta, poate fi un factor ce ii calmeaza pe miri si le reduce stresul despre ce trebuie sa faca si ce postura trebuie sa aiba – vor considera ca fotograful este de fapt un aliat pentru ei.

Nu degeaba exista diverse pachete de servicii. Asadar viitorii miri trebuie sa fie atenti la acestea, caci nu sunt simple insiruiri de preturi. Mai absurd de atat este ca acestia sa caute pe cei care pot realiza si fotografierea si filmarea deopotriva. Calitatea inseamna sa fii cunoscator in ceea ce faci, nu sa lucrezi la nivel de amator, insa promitand sa faci mai multe lucruri.

Tendintele in materie de fotografi de nunta se refera adesea la dorinta de a avea nu unul, ci doi fotografi prezenti la eveniment. Pentru ca mirii sunt cei mai importanti, un fotograf se va orienta spre acestia in mod exclusiv, iar un altul poate fi atent la cadru si restul invitatilor. Mai convenabil in acest sens este ideea de a cauta o echipa deja formata, cum sunt cei de la OC Photography.

O nunta de vis inseamna mai intai de toate eforturi si atentie pentru orice este ales. Este de preferat ca fiecare colaborator, cum este si fotograful de nunta, sa fie ales cu aceeasi responsabilitate asumata cu care se organizeaza intregul eveniment. 

fotograf nunta OC Photography