Fotografia de strada



Se zice ca o fotografie face mai mult decat 1,000 de cuvinte.

Zilnic rasfoim marea carte a internetului si ne oprim pe diverse pagini, bloguri, retele sociale. Citim cate un articol, admiram o fotografie; doar ca informatia este din ce in ce mai multa motiv pentru care de multe ori ne multumim doar sa vizualizam o fotografie.

Dar ce vrem de fapt de la o fotografie? Un portret, natura statica, o cladire, o reuniune de familie?

O categorie interesanta pe care unii o critica iar altii o adora este street photography unde regulile de fotografiere si le stabileste fiecare fotograf in parte. Mesajul transmis trebuie sa fie simplu si profund, sentimentele trebuie sa atinga coarda sensibila a celui care savureaza fotografia. In street photography subiectii sunt surprinsi in locuri publice (gari, parcuri, statii de autobuz etc.) in timp ce isi desfasoara activitatea cotidiana. Aceasta arta este considerata un fel de “oglinda a societatii” intrucat o surprinde exact asa cum e zi de zi, fara masti si fara machiaj, realiatate 100%.  Street photography este un curent care face parte din cultura urbana si a prins puteri odata cu aparitia camerelor portabile.

Daca ati surprins ceva interesant pe strada si doriti sa impartasiti si cu alti cititori ai internetului puteti sa o faceti pe pagina de facebook fotoplazza

fotografie digitala fotografie de familie