Formatia Hara a decretat: NU MAI VREAU LA SCOALA!

Pentru ca le place SCOALA, dar nu le place ceea ce a devenit SCOALA ROMANEASCA, membrii trupei Hara au decis sa ia atitudine. Trupa si Asociatia Culturala Hara (http://www.hara.ro/), alaturi de Mediablog (http://catalincocos.ro/), au lansat o campanie de sensibilizare a societatii la problemele grave din EDUCATIE, intitulata “NU MAI VREAU LA SCOALA!”. Li s-au alaturat deja trei scoli din Bistrita, pentru un prim proiect, si alte cateva doritoare.
Campania cuprinde dezbateri în scoli (cu elevi si profesori) si colaborarea pentru înfiintarea de scoli bazate pe o alta abordare, mai intuitiva, mai prietenoasa fata de elevi si fata de actul de învatare, speculand în mod pozitiv nevoile si dorintele lor de secol XXI: cultura, civilizatie, sport si informatica.
Liderul grupului Hara, Flavius Buzila, care este profesor si fiu de dascali, explica de ce a simtit ca era nevoie sa ia atitudine. “Fiecare guvernare postdecembrista s-a dovedit incapabila de o implicare puternica în educatie si de gasirea unor solutii realiste”, a explicat Flavius Buzila. Cuvintele lui sunt confirmate de studii. Cifrele din învatamantul romanesc sunt alarmante:
-   peste 40% dintre adolescentii de 15 ani sunt semi-analfabeti, potrivit unui studiu al Comisiei Europene;
-    ocupam primele locuri în Europa la violenta în scoli, absenteism si abandon scolar;
-   multe scoli au fost abandonate sau comasate, în timp ce un numar mare de studenti devin someri cu diplome;
-   peste 25.000 de profesori au parasit sistemul, conform unor date prelucrate de Econtext.
Ideea de a lua atitudine le-a venit membrilor trupei Hara în urma mai multor dezbateri pe care le-au avut în scoli, cu elevi, studenti si profesori. “Acum zece ani, cand am renuntat la postul de profesor titular de engleza, am simtit ca nu mai pot continua, desi meseria mi-a placut mult.”, a afirmat profesorul de engleza.
Pentru ca Hara se exprima cel mai bine prin muzica, Flavius si colegii de trupa au realizat o piesa pentru aceasta campanie. Cantecul poate fi ascultat pe pagina de FaceBook a trupei Hara: https://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=282396151785890
dar si la adresa:
http://catalincocos.ro/2011/09/12/nu-mai-vreau-la-scoala/
Foto: http://catalincocos.ro/

Învatamantul alternativ este solutia
Pentru ca orice actiune de acest fel trebuie sa aiba si finalitate, initiatorii campaniei: “NU MAI VREAU LA SCOALA!” propun si solutii. Iesirea din situatia grava în care se afla învatamantul vine prin adoptarea de solutii alternative de educatie: cluburi scolare, workshop-uri si înfiintarea de scoli mult mai apropiate de nevoile actuale ale elevilor si studentilor prin accesare de fonduri europene. Campania “NU MAI VREAU LA SCOALA!” are o piesa si o fotografie, iar peste putin timp va beneficia si de si un videoclip. “Va fi greu sa alegem imaginile, deoarece avem mult prea mult material la dispozitie, din pacate!”, a explicat profesorul Flavius Buzila.
Initiativa grupului Hara si a Mediablog a starnit interesul fanilor formatiei. “Campania a starnit o emulatie puternica în jurul piesei pe internet, pe pagina noastra de FaceBook si foarte mult entuziasm în concerte! Unii au remarcat ca piesa e diferita fata de ce am facut pana acum, dar asta am si dorit”, a mai aratat solistul trupei Hara.
Pentru informatii si declaratii suplimentare,
Flavius Buzila: 0722584742
Catalin Cocos: 0722595568

Hara Mediablog campanie implicare sociala NU MAI VREAU LA SCOALA!