Evenimente Sibiu Cele Mai Importante Din Romania


 

Declarat Capitala Culturala Europeana in 2007 Sibiul, a primit aceasta titulatura pe buna masura fiind unul dintre orasele din Romania care organizeaza anual o multime de evenimente Sibiu, reprezentand o mare atractie atat pentru turistii straini cat si pentru cei romani.

Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, incarcat de istorie. In Sibiu exista o multime de obiective istorice minunate printre care o multime de muzee, parcuri si zone de agrement, biserici istorice, monumente istorice, statiunea Paltinis.



Anual in Sibiu se organizeaza numeroase evenimente. Printre cele mai cunoscute sunt urmatoarele:

1. Festivalul de Teatru – se bucura de un mare succes atat pe plan national fiind clasat pe primul loc in Romania, cat la nivel international. Acest festival continua traditia unei oferte culturale la cel mai inalt nivel. Timp de 10 zile au loc sute de spectacole de teatru in strada, in orasul vechi, in cetatile si bisericile fortificate. Toti cei prezenti se bucura de o atmosfera minunata oferita de muzica, balet, teatru de papusi, circ, conferinte, dezbateri, expozitii pe diferite teme, etc.

La acest festival participa un numar mare de comapanii de teatru din diferite tari. Festivalul a adus Sibiul si Romania la un nivel de cultural inalt, atat acasa cat si la nivel international.

2. Sibiu Festival Medieval este denumirea pe care Sibiul o poarta in timpul desfasurarii acestui festival. De-a lungul a trei zile intreg centrul orasului este locul unde personajele din Evul Mediu isi desfasoara parada. Povestile medievale i-au viata, actori profesioniti isi arata talentul in fata spectatorilor curiosi. In straie de sarbatoare femei, barbati si tineri, negustori, tarani, artizani si artisti vor bucura privirile celor prezenti in Sibiu.

3. Festivalul de Jazz – cunoscut si acesta atat in Romania cat si nivel mondial. Este considerat unic in Romania datorita numarului impresionat de celebritati care au luat parte la el si longevitatii sale. Datorita acestui festival Sibiul poarta numele de Capitala Jazzului in Romania. Acest festival a devenit un eveniment cert la Sibiu de muzica improvizata si jam session. Festivalul continua sa promoveze valorile si estetica muzicii de jazz prin ateliere de creatie, recitaluri, etc.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante evenimente Sibiu, care se desfasoara aici anual, atragand un numar mare de turisti. In perioada organizarii acestor festivaluri, strazile orasului sunt pline de multime care se delecteaza cu un nivel de cultura rar intalnit in Romania.

Daca inca nu a-ti vizitat Sibiul, este momentul sa o faceti. Chiar daca nu veti reusi in timpul oraginzarii unui astfel de eveniment, orasul are foarte multe altele de oferit atat din punct de vedere cultural, social cat si istoric.

Macar odata in viata trebuie sa va bucurati de magia acestor festivale.

evenimente sibiu sibiu festival medieval