Este bine sa cumperi haine pentru nou nascuti inainte de nastere?

Vestea ca vei deveni mama in curand este, cu siguranta, una dintre cele mai bune noutati pe care iti doresti sa le auzi. In asteptarea bebelusului, incepi sa te informezi cu privire la toate detaliile legate de cresterea si ingrijirea lui, dar si sa ii pregatesti garderoba in detaliu. Chiar daca nu stii inca sexul copilului, ai fi tentata sa cumperi o multime de haine pentru nou nascuti cu care sa il imbraci la venirea lui pe lume. Dar te-ai intrebat vreodata cat de bine este sa cumperi articole vestimentare inainte de nastere? 


Cumpara strictul necesar

Nu e usor sa cumperi haine nou nascuti in perioada sarcinii, mai ales atunci cand nu stii daca vei avea o fetita sau un baietel. Cu siguranta ai intalnit si mamici superstitioase, care nu vor sa cumpere nimic pana cand copilul nu vine pe lume. Pentru a fi sigura ca nu dai gres cu alegerile facute, opteaza pentru strictul necesar in primele luni de viata, iar pe parcurs completeaza-i garderoba in functie de cat de repede creste. Orienteaza-te catre haine pentru nou nascuti de culoare alba, gri pal, bej sau in nuante pastelate pentru a fi sigura ca le va purta chiar si daca e un baietel mai pretentios. Include pe lista ta body-uri, salopete, pijamale, pantalonasi, caciulite, sosetute si nelipsitele scutece. Cele mai indicate sunt hainele dintr-o singura piesa, intrucat ii asigura micutului un confort abdominal sporit dupa hranire. 


Calitatea este esentiala

Ca mama, trebuie sa stii ca pielea unui nou nascut este mult mai sensibila fata de pielea unui adult, de aceea atunci cand cauti haine pentru nou nascuti calitatea materialelor trebuie sa primeze. Printre lucrurile de care sa te feresti cand esti la cumparaturi se numara articolele vestimentare din materiale sintetice, colorate cu vopsele chimice, care pot provoca reactii alergice si iritatii in randul celor mici si nu permit pielii sa respire. Citeste cu atentie eticheta producatorului pentru a vedea exact cum a fost fabricat produsul respectiv. Recomandat este sa alegi haine din fibre naturale, care sa le ofere micutilor tot confortul necesar, mai ales in primele luni de viata. 


Opteaza pentru haine care se trag pe cap

Exista doua aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere cand vezi mai multe modele de haine pentru nou nascuti si esti indecisa. In primul rand, asigura-te ca hainele sunt fabricate din bumbac natural, care sa se potriveasca perfect cu pielea bebelusului. In al doilea rand, orienteaza-te catre haine pentru nou nascuti cu cat mai multe capse plastifiate, care nu contin metale, pentru a-ti usura munca atunci cand il schimbi. Cu toate ca multi copii par sa isi tina bine capul inca de la nastere, iluzia se destrama imediat ce incerci sa le tragi pe cap un body. 


Liloo.ro, un magazin online romanesc, comercializeaza haine pentru nou nascuti din bumbac natural, de calitate superioara, astfel ca pielea bebelusului tau sa nu fie afectata. In fabricarea modelelor atat de indragite de mame se folosesc doar vopsele ecologice, pe baza de apa si sisteme de prindere sau de inchidere fara metale grele, pentru ca tu sa ii oferi micutului exact ce are nevoie in primele luni de viata!

haine nou nascuti Liloo