ENTREPRENEURSHIP STEP BY STEP

“Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume” (Mahatma Gandhi)  este deviza proiectului pentru tineret  „Entrepreneurship-step by step”, ce se va derula in perioada 2/12/2010- 29/03/2011 in mun. Slobozia- Tandarei, jud. Ialomita.

 Proiectul propus si implementat de un grup informal de tineri din mun. Bucuresti  este  finantat de Comisia Europeana  prin intermediul  programului Tineret in Actiune – Actiunea 1.2.- Initiative ale tinerilor-   si are ca scop promovarea culturii antreprenoriale si a cetateniei active in randul  tinerilor. 

Tema proiectului urmareste pasii necesari pentru deschiderea propriei afaceri, activitatile fiind constituite sub  aspectul  unor  sesiuni de formare ce au la baza notiuni fundamentale din managementul afacerilor: analiza pietei, management financiar, management organizational, comunicare si negociere in afaceri, prevederi legislative, plan de afaceri.

Beneficiarii directi ai acestui proiect sunt 16 tineri  din grupuri vulnerabile din jud Ialomita cu varste cuprinse intre 16-18 ani, selectati in contextul educational al acestei zone dezavantajate economic. Lipsa informatiilor referitoare la piata muncii, calificãri necorespunzãtoare in raport cu cerintele pietei, capacitatea redusa de orientare profesionala, lipsa suportului familial  (parinti plecati la munca in strainatate), privarea de cunostinte si competente minimale de educatie antreprenoriala sunt tot atatea obstacole majore pentru astfel de tineri aflati la inceput de drum.

Entrepreneurship- step by step”  urmareste in mod concret sensibilizarea, constientizarea si mobilizarea acestor tineri in scopul asumarii de responsabilitati pentru a determina autonomie, libertate financiara si, implicit, reducerea dependentei sociale. Sunt  generate astfel premise coerente de realizare cu succes a unui proiect de dezvoltare personala si profesionala functional.

Informatii suplimentare despre activitatile si obiectivele acestei initiative pot fi obtinute de la coordonatorul proiectului Catalina Badoiu, Telefon: 0730 920 390, E-mail: catalina.badoiu@gmail.com 

 

Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine.

 

„Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!” (Mahatma Gandhi)  este deviza proiectului pentru tineret  „Entrepreneurship-step by step”, ce se va derula în perioada 2/12/2010- 29/03/2011 în mun. Slobozia – Tandarei, jud. Ialomita.

 Proiectul, propus si implementat de un grup informal de tineri din mun. Bucuresti, este finantat de Comisia Europeana prin intermediul programului Tineret în Actiune – Actiunea 1.2. – Initiative ale tinerilor – si are ca scop promovarea culturii antreprenoriale si a cetateniei active în randul  tinerilor.

    Tema proiectului urmareste pasii necesari pentru deschiderea propriei afaceri, activitatile fiind constituite sub  aspectul  unor  sesiuni de formare ce au la baza notiuni fundamentale din managementul afacerilor: analiza pietei, management financiar, management organizaþional, comunicare si negociere in afaceri, prevederi legislative, plan de afaceri.

 Beneficiarii directi ai acestui proiect sunt 16 tineri, apartinând unor grupuri vulnerabile din jud. Ialomita, cu varste cuprinse între 16-18 ani, ce vor fi formati la Sinaia în perioada 29.01.2011-4.02.2011

Inscrierea participantilor va avea loc in perioada 5.01.2011-15.01.2011 pe adresa info@euantreprenor.ro sau prin depunerea documentelor la sediul Liceului de Arta „Ionel Perlea”, Slobozia, persoana de contact Mirela Arsene, tel. 0733 106 527 sau la sediul Grupului Scolar Agricol, Tandarei, persoana de contact Alexandra David, tel. 0723 65 75 09.

Formularele se pot obtine de la secretariatul liceului de care apartine fiecare, din mun. Slobozia si Tandarei, de pe site-ul proiectulului „Entrepreneurship-step by step”- www.euantreprenor.ro, prin solicitare pe info@euantreprenor.ro sau de la coordonatorii locali: Mirela Arsene, tel. 0733 106 527, e-mail miu.miua@yahoo.com, si Alexandra David, tel. 0723 65 75 09, e-mail alexandra.david@ymail.com.

Informatii suplimentare despre activitatile si obiectivele acestei initiative pot fi obtinute de la coordonatorul proiectului, Catalina Badoiu, tel. 0730 920 390, e-mail catalina.badoiu@gmail.com