Elevii de la Mark Twain International School sustin primul Bacalaureat International

In perioada 4 - 24 Mai 2010, elevii de la Mark Twain International School sustin prima serie de examene pentru Bacalaureatul International®. Mark Twain International School este prima scoala din sistemul romanesc de invatamant care da posibilitatea elevilor sa poata sustine Bacalaureatul International®.

 Diploma de Bacalaureat International® este bilingva, fiind recunoscuta pe plan international. Bacalaureatul International® se sustine in limba engleza, lucru ce le da  elevilor posibilitatea de a se putea integra in cadrul unor prestigioase universitati din strainatate, dar si din Romania. “ Un alt avantaj este frumusetea componentelor, a materiilor care sunt unice si dau o deschidere foarte mare, si care nu exista in programul de bacalaureat national”, a declarat dna. Anca Macovei Vlasceanu, Fondator  &  Director General al Mark Twain International School. “ De mentionat este si faptul ca, datorita renumelui de care se bucura Bacalaureatul International®, mai multe universitati dau credite studentilor din primul an de studiu care detin o asemenea diploma, adica ii vor scuti de un numar de examene “, a spus in incheiere dna. Anca Macovei Vlasceanu.

 Pentru a putea sustine examenele de Bacalaureat International®, elevii au urmat un program de 2 ani in limba engleza, numit Diploma Programme. Pe parcursul acestui program, elevii au fost evaluati permanent si au trebuit sa elaboreze: un eseu extins (Extended Essay) de 4.000 de cuvinte pe orice tema, un eseu de 1.200 de cuvinte care sa trateze teoria cunoasterii (Theory of Knowledge) si un jurnal de activitati realizate in slujba comunitatii (Creativity, Action, Service).

Infiintata in anul 1995, Mark Twain International School este prima scoala din sistemul romanesc de invatamant care da posibilitatea elevilor sa poata sustine Bacalaureatul International®. Scoala bilingva romano-engleza, Mark Twain International School acopera cele patru segmente ale invatamantului preuniversitar (gradinita, scoala primara, gimnaziu si liceu) si respecta atat programa Ministerului Educatiei, cat si programele internationale ale International Baccalaureate®. Scoala este acreditata de IB, Elvetia pentru Primary Years Programme, Middle Years Programme si Diploma Programme.

 


  

 

 

 

bacalaureat international mark twain international school diploma