Doua noi dulceturi originale – de catina si de topinambur – marca ”Topoloveana&#82



Dulceturile unice de la Topoloveni vor putea fi cumparate din urmatoarele targurile de Florii:

- Bucuresti, Parcul Cismigiu, “Traditii si Flori de Sarbatori”, 7-16 aprilie;

- Campina, Bd. Carol I, "Targul cu bunatati", 7-8 aprilie;

- Alba Iulia, Targ de produse traditionale si ecologice, 7-8 aprilie;

- Targoviste, Platoul Tricolorului - Targ de Florii - Piata Taraneasca, 5-12 aprilie.

De asemenea, produsele noastre pot fi comandate din orice colt al tarii si la orice ora, prin intermediul magazinului online http://www.magiun-sonimpex.ro/comanda.php.

 

 

Dulceata de catina ”Topoloveana” fara zahar adaugat si fara conservanti

 

Descriere: Este o dulceata in care fructele de catina sunt pastrate integral, samburii de catina trebuie striviti in dinti, pentru ca acestia contin 18-20% ulei. Cantitate neta produs / borcan: 260 gr.

Continut produs finit: 68% catina, 32% suc concentrat de mar.

Calitati nutritive: Fructele de catina au un continut atat de bogat in vitamine, incat pot fi considerate adevarate polivitamine. Conform cercetarilor Asociatiei Internationale a Catinei (www.isahome.net), acestea contin:

·         Vitamina C intre 400 - 1500 mg la 100 g fructe, continut superior celui din capsuni, kiwi, portocale, rosii si morcovi. Vitamina C creste capacitatea de aparare a organismului fata de infectii prin stimularea sistemului imunitar, favorizeaza depunerea calciului in oase si absorbtia fierului din tubul digestiv, stimuland formarea de hemoglobina.

·         Vitamina E: 200 mg la 100 g fructe, concentratie superioara celei din germenii de grau, din porumb si soia. Vitamina E are un rol important in procesele de regenerare celulara si actiune antioxidanta.

·         Carotenoide (alfa si beta caroten) care sunt precursori ai vitaminei A. Uleiul de catina contine de 10 ori mai mult caroten decat morcovul. Carotenoidele previn actiunile degenerative ale pielii si mucoaselor, contribuie la mentinerea acuitatii vizuale, stimuleaza formarea de anticorpi. Beta carotenul are o marcata activitate antioxidanta si deoarece aceasta interfera cu a vitaminei E se presupune ca impreuna ar avea efect antitumoral.

·         Vitaminele B 1, B 2, PP, F, provitamina D.

·         Minerale: calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, fier.

·         Acizi grasi esentiali nesaturati (omega 3, omega 6, omega 9) - sunt substante pe care organismul nu le poate sintetiza si trebuie aduse prin alimentatie. Acizii grasi omega 3 si omega 6 au rol in prevenirea afectiunilor cardiovasculare, neoplasmelor (in special mamar si prostatic), in mentinerea optima a imunitatii si au efect antidepresiv.

·         Acid oleic cu rol in scaderea nivelului colesterolului sanguin.

·         Aminoacizi esentiali - din fructele de catina au fost izolati 18 aminoacizi.

Actiuni terapeutice: antiscorbutica, antiinflamatorie, antimicrobiana, antialgica, de regenerare a tesuturilor, anticoagulanta, antioxidanta si implicit antitumorala, cicatrizanta si antiulceroasa, antidepresiva, protector si regenerant hepatic, protector impotriva radiatiilor, tonic general prin continutul bogat in minerale si vitamine.

 

Dulceata de topinambur ”Topoloveana” fara zahar adaugat si fara conservanti

Descriere: Este o dulceata in care topinamburul se regaseste sub forma de cubulete. Cantitate neta produs / borcan: 270 gr.

Continut produs finit: 70% topinambur, 30% suc concentrat de mar.

Calitati nutritive: Institutul Naþional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare Bucuresti afirma despre Dulceata de topinambur ”Topoloveana”:

”Produsul prezinta o cantitate considerabila de fibre alimentare, atat insolubile (10,1%), cat si solubile (7,7%). Fibra solubila este reprezentata in special de inulina, considerata ingredient alimentar functional, deoarece poate modifica procesele fiziologice si biochimice din organismul uman, avand rol preventiv in aparitia unor boli si conducand la o stare de sanatate imbunatatita. Inulina are rol de agent bifidogenetic, care stimuleaza sistemul imunitar al organismului, scade nivelul de bacterii patogene in intestin, combate constipatia, scade riscul osteoporozei prin cresterea absorbtiei mineralelor (in special calciul), reduce riscul aterosclerozei prin scaderea sintezei trigliceridelor si a acizilor grasi in ficat si reducerea nivelului acestora in ser, reduce absorbtia de zahar din sange – prevenind sindromul metabolic si diabetul zaharat.

Din analizele chimice efectuate, cantitatea de zaharuri din produs a fost de 61,4%, incarcatura glicemica pentru o portie de 20g dulceata de topinambur este de 6, ceea ce reprezinta o incarcatura glicemica scazuta.”

 

magiun catina topinambur Topoloveni Topoloveana