Doua dintre cele mai performante servere second hand de la HP. Tu pe care il alegi?

In tehnologia informatiei, notiunea de "server" defineste atat programele care furnizeaza servicii altor aplicatii aflate pe acelasi PC sau pe PC-uri diferite, dar si calculatoarele pe care sunt instalate una sau mai multe astfel de aplicatii. In acest articol, ne vom referi la servere cu sensul de computere.

Serverele opereaza continuu si proceseaza solicitarile venite din partea altor PC-uri din retea. Aceste calculatoare pot fi folosite atat exclusiv ca servere, cat si ca statii de lucru. In prezent, aceste computere arata precum cele obisnuite, insa sunt optimizate atat din punct de vedere hardware, cat si software pentru a face fata rolului de server.

Avand in vedere performantele lor ridicate, serverele au si preturi semnificativ mai mari decat calculatoarele obisnuite. Totusi, daca ai nevoie sa achizitionezi un astfel de produs si nu vrei sa cheltui o suma uriasa de bani, te poti orienta catre piata de servere second hand. Interlink, care furnizeaza de peste 20 de ani echipamente IT second hand si refurbished, iti pune la dispozitie zeci de astfel de produse, insa in articolul de fata ne vom concentra pe doua dintre cele mai apreciate.

Este vorba despre serverele second hand HP ProLiant DL360e G8 si HP ProLiant DL380 G6, doua modele similare, de la acelasi producator, insa cu performante diferite. In continuare, vom realiza o analiza comparativa a specificatiilor celor doua servere, pentru ca tu sa poti decide care este mai potrivit nevoilor si situatiei tale.

Serverele second hand HP ProLiant DL360e G8 / DL380 G6

- procesor: Intel Octa Core Xeon E5-2450L / Intel Xeon Quad Core E5520;

- frecventa procesor: 1,80 GHz (2,30 GHz turbo) / 2,26 GHz;

- procesoare instalate: 2 / 1;

- memorie RAM: 48 GB DDR3 ECC / 32 GB DDR3 ECC;

- memorie maxima: 192 GB DDR3 (ambele);

- numar hard-disk-uri: 2 (ambele);

- capacitate HDD: 450 GB / 146 GB;

- dimensiune HDD: 2,5 inch (ambele);

- HDD suportate: 8 (ambele);

- unitate optica: fara / DVD-ROM;

- sloturi memorie: 24 / 12;

- porturi: 10 / 16.

"Sunt foarte multumit de aceste servere second hand, au venit echipate si configurate corect, iar comunicarea cu specialistii a fost foarte buna, acestia m-au ajutat foarte mult", spune un utilizator despre primul model, mai performant. "Raport calitate-pret exceptional", sustine un alt utilizator, cu privire la cel de-al doilea model, mai ieftin.

Daca alegi sa achizitionezi serverele second hand HP ProLiant, trebuie sa stii ca acestea pot fi upgradate din punctul de vedere al software-ului, cu urmatoarele programe:

- Windows Server 2016 Essentials;

- Windows Server 2016 Standard;

- Windows Server CAL 2016 English 1pk DSP OEI 5 Clt Device CAL.

In plus, daca vei cumpara aceste servere second hand, vei beneficia de toate avantajele oferite in mod obisnuit de Interlink la produsele SH:

- garantie standard 12 Luni, care poate fi prelungita pana la 5 ani;

- transport gratuit;

- livrare rapida in maximum 48 de ore in toata tara;

- drept de retur in 60 de zile.

servere second hand