Diferenta dintre cardul de credit si debit

Indiferent de salariu net pe care il incasati atunci cand stiti foarte bine beneficiile ambelor carduri este recomandat sa le detineti pe amandoua. Totusi, aveti o nesiguranta persistenta daca faceti cea mai buna alegere ... si aceeasi intrebare apare in mintea voastra de fiecare data cand cumparati ceva: "Ar trebui sa folosesc un card de credit sau un card de debit?"

A fi nesigur cu privire la diferenta dintre un card de credit si un card de debit sau cel mai bun moment pentru utilizare este o dilema obisnuita. Cu cat intelegeti mai bine beneficiile fiecaruia - dincolo de faptul ca ofera o modalitate de a accesa bani fara a fi nevoie sa purtati numerar sau un carnet de cecuri - cu atat veti deveni mai cheltuitor.

Faceti cateva simulari de salariu brut pe care il incasati si stabiliti un prag al imprumutului decent pe cardul de credit.

Un card de credit este o forma de a te imprumuta instant in limita unui buget, prag. Cand cheltuiti cu cardul de credit, va imprumutati si platiti dobanzi daca aveti un sold. Un card de debit, in schimb, este legat de un cont bancar, de obicei un cont de verificare si banii sunt retrasi imediat ce efectuati tranzactia, de obicei utilizand un cod PIN.

Cand ar trebui sa folosesc cardul de credit vs. debit

Desi este usor sa aveti in minte cardul de credit fata de cardul de debit, exista cateva scenarii in care utilizarea unui card de debit sau a unui card de credit s-ar putea potrivi facturii, in functie de nevoile si obiectivele dvs. financiare. Utilizati schita de mai jos ca ghid pentru intrebarea Cand ar trebui sa folosesc cardul de credit vs. debit? vine:

Folositi cardul dvs. de debit daca:

  • Sunteti nou in a utiliza un card pentru a face cumparaturi
  • Vrei bani inapoi fara taxe
  • Ai datorii pe care nu le poti achita
  • Vrei numerar la bancomat

Folositi cardul de credit daca:

  • Doriti acoperirea produsului
  • Incercati sa va construiti (sau sa va reconstruiti) creditul
  • Vrei sa castigi recompense de calatorie

Acum ca intelegeti ce circumstante ar putea fi cele mai bune pentru a utiliza un card de credit fata de un card de debit, puteti lua decizia de la punctul de cumparare. Depinde intr-adevar de obiectivele pe care le-ati stabilit pentru finantele si bugetul personal.

Va simtiti confortabil folosind ambele instrumente financiare pentru caracteristicile lor respective. Dar asigurati-va ca respectati bugetul si nu cheltuiti in mod accidental din contul dvs. bancar sau nu percepeti mai mult decat va puteti permite sa platiti integral pana la data scadentei lunare a cardului de credit. Cand invatati sa utilizati cu incredere aceste doua carti in avantajul dvs., va puteti bucura de toate avantajele si protectiile de doua ori!