Cord Blood Center Medical sarbatoreste 25 de ani de la primul transplant de succes cu celule stem din sange ombilical

In octombrie 2013 s-au implinit 25 de ani de la primul transplant cu celule stem din sange ombilical realizat cu succes, un punct de referinta in medicina regenerativa si motivul pentru care astazi Cord Blood Center Medical, prima banca de celulele stem din Romania, ofera servicii de calitate de prelevare a celulelor stem. Celulele stem depozitate in conditii optime pot fi folosite dupa multi ani de pastrare, in tratamente de regenerare celulara care astazi pot vindeca peste 80 de boli grave care afecteaza copiii, dar si adultii.

Cu ocazia acestui eveniment memorabil, Cord Blood Center Medical a initiat o petitie pentru desemnarea zilei de 6 octombrie Ziua Celulei Stem in Romania. Noile reusite din acest domeniu sunt extrem de importante pentru a da sansa parintilor de a le oferi copiilor un tratament medical eficient in cazul unei boli grave, care nu are alt tratament.

„Cred ca sangele din cordonul ombilical are un potential enorm pentru a fi utilizat in domeniul medicinei regenerative”, a afirmat prof. Uni. Dr. J. Kurtzber, unul din pionerii care au marcat primii 25 de ani de transplant cu celule stem. Acesta a fost inceputul unei noi etape in medicina, ce avea sa revolutioneze numeroase tratamente si modul cum privim anumite boli, considerate in acea perioada incurabile.

Serviciile de banking de celule stem au fost dovedite a fi fezabile inca din 1989, de catre o echipa condusa de Dr. Edward A. Boyse si Hal Broxmeyer, urmand ca in 1992 prima banca de celule stem sa fie fondata in Statele Unite ale Americii. Desi SUA s-a dezvoltat foarte rapid in acest domeniu, Europa a reusit in ultimii ani sa recupereze din decalaj, existand multe grupuri si banci puternice de celule stem si pe teritoriul european.

Transplantul cu celule stem din sangele placentar asigura la copii o rata superioara de supravietuire, iar raportul continua sa creasca impreuna cu numarul de boli care pot fi tratate. Cord Blood Medical Center ofera chiar si suport financiar in cazul in care este nevoie de un transplant astfel incat sanatatea copilului este pusa pe primul loc.

Recoltarea si utilizarea celulelor stem nu reprezinta un risc pentru mame, iar celulele stem, odata procesate pot fi depozitate pentru zeci de ani. In ultimii 10 ani au aparut noi posibilitati de aplicare in domeniul medicinei regerative a celulelor stem si se asteapta ca in urmatorii ani descoperirile sa fie si mai impresionante in domeniu. In viitor se asteapta ca prin celule stem sa se trateze pacienti cu accident vascular cerebral, ischemie cardiaca, leziuni cerebrale la nivel fetal si altele.


Serviciile de recoltare, procesare si banking a celulelor stem sunt disponibile oricarei familii din Romania, peste 65.000 de familii apeland deja la serviciile Cord Blood Center Medical. Pentru mai multe detalii despre procedura si preturi va invitam pe www.cordcenter.ro.

Powered by SEO monitor