Diamante.ro: in 2018 combaterea falsurilor este o prioritate de grad zero -informatii esentiale

Diamante Certificate International

Diamante Certificate International

In noiembrie 2017 specialiștii Gemological Institute of America (GIA) au anunțat descoperirea unor diamante sintetice amestecate intr-un lot de diamante naturale, aduse pentru certificare.

Frauda a fost descoperită după ce specialistii gemologi ai laboratorului GIA din Carlsbad -California au folosit aparatura performanta pentru testare.

Diamanele false erau, de fapt, pietre sintetice produse prin tehnologia HPHT (Presiune și temperaturi înalte) Mai mult, structura de creștere și fosforescenta emisia de lumina - vizibile prin tehnologia DiamondView au trădat, încă o dată tentativa de frauda.

“Acest gen de falsuri este destul de rar intalnit dar asta nu trebuie decât să ne creasca gradul de atenție. Industria de profil și clientii trebuie avertizati ca, la cea mai mica suspiciune, sa ceara certificari valide si verificabile (certificari de la entitati neutre de prestigiu asa cum sunt laboratoarele gemologice internationale). Certificarile emise de comercianti, nu au nicio relevanta pentru diamantele de o anumita dimensiune. Noi lucrăm numai cu diamante naturale certificate internațional și acest lucru ne-a scutit de astfel de situații.”, afirmă Marian Constantinescu, CEO Diamante.ro

Consideram ca piata romaneasca de bijuterii din aur cu diamante nu este suficient de matura încat să evite astfel de practici înselatoare, de aceea indemnam cumparatorii la maxima prudenta. Factura fiscala si certificatul gemologic international pot face diferenta intre un diamant fals, sintetic, si unul veritabil, natural.

Operam in acesta bransa de aproape un sfert de veac și nu vrem ca dorinta de îmbogatire rapida a unor aventurieri, sa afecteze credibilitatea unor brand-uri care, iata, au în spate zeci de ani de eforturi sustinute pentru a-si crea o reputatie corecta. Orice producator serios de bijuterii ar trebui sa aiba o preocupare constanta pentru ca piata pe care actioneaza sa functioneze dupa reguli clare, transparente si guvernate de „fair play”. Clientii oricarei manufacturi trebuie informati si feriti de astfel de situatii care, este adevarat, sunt destul de rare dar care au nevoie de reactii ferme si prompte.

“Unui client ii este imposibil să observe genul acesta de falsuri, de aceea consultantii nostri sunt instruiti sa ofere îndrumarile necesare pentru a evita situatii confuze si pentru a inlatura orice suspiciuni. Gravarea cu laser a fiecarui diamant cu un cod unic de identificare, garanteaza ca diamantul respectiv este exact cel prezentat in certificatul gemologic. Atunci cand cumparati o piatra pretioasa trebuie sa va interesati, in primul rand, daca este naturala sau sintetica. Nu va lasati inselati de strategii de marketing care inventeaza nume pentru pietrele sintetice. Safir, smarald sau rubin hidrotermal, inseamna piatra sintetica. Diamant „man made”, moissanite sau alte denumiri, inseamna sintetic.

Vreau sa fac, insa, o precizare: faceti distinctie intre piatra CREATA in laborator si piatra TRATATA in laborator – smaraldele, spre exemplu,  au in proportie de 90% un tratament cu un ulei special. Exista diamante NATURALE ale caror culoare sau claritate au fost imbunatatite in laborator, dar toata aceste operatiuni ce se fac pe piatra NATURALA sunt specificate foarte clar si vizibil in certificatul gemologic. De  aceea Certificarea internationala a unui diamant este garantia suprema ca piatra pretioasa care da stralucire unui inel de logodnă este 100% naturala și orice brand care se respecta si îsi respecta clientii procedeaza in asa fel incat acestia sa fie corect informati”, afirma Marian Constantinescu, CEO Diamante.ro

 

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

SMIRNEOS & Co.

 

diamante certificate international bijuterii din aur cu diamante verighete din aur inele de logodna diamante.ro firesq firesc diamante naturale