Detoxifiere pentru minte si corp

Functiile creierului sunt direct dependente de capacitatea acestuia de a functiona optim. Desigur, suna destul de stiintific, dar e adevarat. A avea un creier sanatos presupune a avea si un trup sanatos. 

Pentru a mentine la nivel optim mintea si trupul in lupta cu diversii factori perturbatori ai lumii moderne, uneori e indicat sa apelam nu, nu la medicamente – cum ati fi tentati sa raspundeti din prima. Ci la produse bio si produse naturiste. 

Specialistii subliniaza ca, pentru o eficienta sporita in ceea ce priveste revigorarea creierului (si de aici a intregului organism) este recomandat consumul mierii Manuka cu 30 minute inainte de principalele mese ale zilei.   

De asemenea, mierea poate fi adaugata in bauturi calde precum ceaiul sau cafeaua. Spre deosebire de alte sortimente de miere, Manuka isi pastreaza calitatile antibacteriene, chiar si in combinatie cu bauturi fierbinti. 

Prin urmare, daca doriti sa va detoxifiati creierul si intregul organism, puteti incepe cura cu miere. Nu orice fel de miere, ci tocmai aceea despre care am vorbit. Adica o miere raw, nesupusa tratamentelor care ar putea afecta calitatile sale terapeutice.


Pentru un somn profund

Cel mai important atunci cand vreti sa incepeti o cura cu miere Manuka este sa tineti cont de „istoricul” pe care il aveti la activ (boli, afectiuni, etc.) si sa aveti clar in minte motivul pentru care doriti sa o faceti. 

Nu exista o reteta standard deorece fiecare organism este unic si reactioneaza in mod particular. Care sunt efectele vei vedea pe parcurs. In primul rand vei dormi mai bine.  

Tulburarile de somn sunt foarte des intalnite, aproape jumatate din populatia adulta a globului intampina probleme cu somnul. Acestea apar, cel mai frecvent, din cauza stresului sau a schimbarilor.

Calitatea somnului este imbunatatita in cazul consumului de miere de manuka, deoarece aceasta elibereaza glycogen - substanta necesara functiilor corpului pe perioada somnului. In plus, daca veti consuma lapte cu o lingurita de miere de Manuka inainte de culcare, acest lucru va ajuta corpul sa elibereze melatonina – acea substanta ce ajunge la creier si induce un somn profund.

Mai mult: daca aveti cumva dureri de cap inainte de culcate, acestea vor fi luate cu mana de catre mierea de Manuka, datorita rolului sau antiinflamator. Si cu aportul continutului de minerale - potasiu, magneziu, care ajuta la calmarea durerilor. 

Cu timpul veti observa si cum stresul, depresia si anxietatea se diminueaza, iar sistemul imunitar se intareste, nivelul colesterolului si al glicemiei fiind reduse. 

Si alte capacitati

Stresul emotional ori fizic poate avea efecte daunatoare asupra creierului si sistemului nervos. Cercetarile recente arata ca mierea Manuka poate proteja creierul impotriva procesului de degenerare a celulelor, responsabil de aparitia bolilor neurodegenerative precum Alzheimer si Parkinson. 

Astfel, desi pare uimitor, consumul (controlat) de miere Manuka poate fi capabil sa stimuleze memoria si alte abilitati cognitive. Tocmai de aceea e folosita si consumata de mii de ani in scopuri medicinale. 

Si tocmai de aici provine parerea generala ca este una dintre cele mai puternice substante naturale antibacteriene, antimicrobiene si antivirale, un un remediu cu rol antibiotic extrem de ridicat.