DETECTOR DE RADAR – DISPOZITIV NECESAR FIECARUI SOFER


Pentru cei care detin o masina si depind de ea zilnic pentru a ajunge la diferite destinatii, sau pentru cei care sunt angajati pe post de sofer si isi petrec majoritatea timpului in masina, exista diferite modele de detector de radar, foarte utile in evitarea  eventualelor amenzi pentru nerespectarea regulilor de circulatie. Orice sofer, oricat de experimentat sau neexperimentat ar fi, incalca cel putin o regula de circulatie, chiar daca o face involuntar.

Tehnologia pe care o folosec autoritatile pentru a masura viteza unui autovehicul aflat in miscare este aparatul de radar Doppler, care emite unde radio catre o masina pentru a determina viteza acesteia prin masurarea schimbarii frecventei undei reflectate. Aparatele radar pot fi montate pe masina, tinute in mana sau pozitionate pe un obiect fix, avand detectie de 360 grade.

Detectoarele de radar receptioneaza undele radio, astfel incat sunt foarte utile in trafic, si cu cat sunt generate mai multe unde, cu atat detectorul este mai eficient. In majoritatea oraselor, politia foloseste acum aparatele de radar POP care permit agentilor pornirea si oprirea aparatului, astfel incat se creeaza intervale mai scurte de avertizare si este mai greu de detectat decat cele cu utilizare continua.

Unul dintre cele mai folosite si mai apreciate detectoare de radar este cel care se gaseste sub denumirea de  passport. Acest tip de detector are o optiune foarte apreciata, si anume, prin apasarea de trei ori a butonului de mod silentios, aparatul va inregistra unda receptionata ca alarma falsa, urmand ca ulterior, de fiecare data cand va mai receptiona acel tip de unda sa o ignore. Acesta este un avantaj cand vine vorba de alarmele false de la trecerea pe langa statiile de alimentare cu combustibil sau marile magazine si hipermarketurile dotate cu sisteme de supraveghere. Noua tehnologie face ca acest tip de aparat sa detecteze chiar si luminitele rosii de la camerele de filmat amplasate in orase, astfel ca ajuta la evitarea platirii amenzilor pentru trecerea printr-o intersectie cand semaforul indica culoarea rosie. De asemenea, passport poate fi setat sa indice viteza cu care ruleaza masina la trecerea pe langa un aparat de radar pentru ca soferul sa stie viteza si daca poate sa o reduca pana la limita legala.

Acest tip de detector, passport, este destinat sa avertizeze soferul de existenta undelor, inainte ca radarul sa detecteze viteza cu care ruleaza masina, pentru ca acesta sa reduca viteza, estfel evitand eventualele probleme cauzate de viteza excesiva.

Nu toate detectoarele de radar sunt la fel, lucru valabil pentru orice dispozitiv electronic, si evidentiat prin diferentele de pret. La achizitionarea unui detector, trebuie luate in considerare diferitele caracteristici, in functie de model. De regula, la acest tip de dispozitive electronice trebuie luat in considerare gama, pretul, uzabilitatea si sensibilitatea.

detector de radar passport