Cum stii ca ai ales o agentie de turism care se tine de promisiuni?

Majoritatea persoanelor viseaza un an intreg la un concediu de vis, in care sa se relaxeze, uitand de stresul de la birou si de tumultul orasului. Cu toate acestea, uneori apar situatii neprevazute, pe care nu le putem controla.


Au existat pana in prezent multe cazuri in care, din pricina neseriozitatii agentiilor de turism, clientii si-au vazut vacanta distrusa iremediabil!


Chiar daca numarul acestor cazuri este in scadere, tot avem nevoie de informatiile necesare pentru a sti sa prevenim si sa ne ferim din timp de ofertele inselatoare ale agentiilor de turism. Prin urmare, iata sfaturile Komsi Travel pentru a putea recunoaste cu usurinta o agentie de turism serioasa:


1. Citeste cu atentie contractul


Indiferent de serviciile sau pachetele alese, inainte de a plati avansul sau suma integrala pentru un seur, va trebui sa primesti si un contract de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Citeste-l cu atentie, iar daca ti se pare suspicios sau ai nelamuriri, ia legatura cu agentia de turism, telefonic sau prin email.


Astfel, la agentia de turism Komsi Travel poti gasi o copie a acestui contract in subsolul fiecarei pagini, la sectiune de "contact cadru".


2. Verifica daca agentia de turism detine licenta


Pentru a functiona in termeni legali, o agentie de turism are nevoie de o licenta valabila, emisa de Ministerul Turismului. Aceasta licenta trebuie sa fie afisata vizibil pe site-ul agentiei de turism sau sa se regaseasca in contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice.


3. Verifica informatiile de identificare ale agentiei de turism


Pe site-ul unei agentii de turism trebuie sa gasesti informatiile de identificare a acesteia. Acestea cuprind, in cele mai multe cazuri:


- denumirea firmei;


- datele de inregistrare la Registrul Comertului si la Anaf;


- adresa sediului social si a punctelor de lucru;


- adresa de e-mail sau formular de contact;


- un numar de contact;


4. Ia in calcul si recomandarile ANAF in privinta achizitionarii de pachete de servicii turistice


ANPC recomanda tuturor celor care urmeaza sa achizitioneze pachete de servicii de la o agentie de turism din Romania sa solicite informatii complete despre acestea, inainte de a semna contractul (in conformitate cu obligatiile de informare impuse operatorilor din turism).


Drept urmare, daca esti in situatia in care ai nemultumiri vizavi de pachetele de servicii turistice, poti recurge in mod legal la urmatoarele:


- Daca turistul este nemultumit de serviciile turistice primite, acesta are obligatia de a intocmi o sesizare in scris, clar si explicit, cu privire la deficientele constatate la fata locului, legate de realizarea pachetului de servicii turistice contractat ce se va transmite prompt atat agentiei, cat si prestatorului de servicii turistice (conducatorul hotelului, restaurantului), prevedere inserata in contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice.


- In cazul in care sesizarea nu este solutionata sau este solutionata partial, turistul va depune la sediul agentiei de turism o reclamatie scrisa, dupa incheierea calatoriei, in termenul prevazut in contract.


Agentia are obligatia sa comunice in scris turistului despagubirile care i se cuvin (termenul de raspuns este de maximum 30 de zile calendaristice).


- Turistii nemultumiti de serviciile turistice pot depune reclamatii la CJPC.


Asadar, ia in calcul aceste sfaturi inainte de a te bucura de acea oferta incredibil de ieftina! Alege o agentie de turism cu experienta, precum Komsi Travel si beneficiaza de un sejur pe cinste, lipsit de orice suprize neplacute!

agentie de turism Komsi Travel